Τα μέλη του βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σχεδίαζαν την εξόντωση του τέρατος μόνο και μόνο για να αποκτήσουν έστω ένα κομμάτι του σώματός του ως έκθεμα

ΛΟΧΝΕΣΉθελαν να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν το τέρας του Λοχ Νες με σκοπό να εκθέσουν το σώμα του, ή έστω ένα κομμάτι από αυτό στο μουσείο.

Το ήθελαν για έκθεμα σε μουσείο

Τα κείμενα από την σχετική αλληλογραφία στελεχών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας μόλις ήρθαν στη δημοσιότητα και ανάγονται στην δεκαετία του 1930. Οπως αποκαλύτπει ο Ντέιβιντ Κλαρκ, συγγραφέας του νέου βιβλίου «Britain’s X-traordinary Files», σε μια από τις επιστολές εκείνης της εποχής αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν βρεθείτε σε απόσταση βολής από το ‘κτήνος’, ελπίζω να μην αποφύγετε – λόγω ανθρωπιστικών σκέψεων – να το πυροβολήσετε αμέσως και να στείλετε το πτώμα σε μάς, μέσα σε πάγο. Ακόμη κι ένα πτερύγιο, το σαγόνι ή έστω ένα δόντι είναι καλοδεχούμενα».

Καυγάς ανάμεσα σε Σκωτσέζους και Αγγλους

Εκείνη την εποχή, η ‘Νέσι’, όπως είναι το χαϊδευτικό του θρυλικού τέρατος, είχε διχάσει τη Βρετανία. Το πτώμα του τέρατος, ήθελε να αποκτήσει – εκτός από το βρετανικό Μουσείου Φυσικής Ιστορίας – και το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας. Σε μια επιστολή του 1934 που μόλις ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αναφέρεται: «Το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας έχει κληρονομικά δικαιώματα στο ‘τέρας’ εάν και όποτε το ρτώμα του καταστεί διαθέσιμο. Θεωρούμε ότι το τέρας δεν πρέπει να καταλήξει στην Αγγλία. Κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει τον Σκωτσέζικο εθνικισμό ο οποίος ήδη αναπτύσσεται υπό την επιρροή του τέρατος».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.