Ενημέρωση για δύο προιόντα τα οποία κυκλοφορούν στην Γαλλία χωρίς έγκριση, περιέχουν ουσίες ελεγχόμενης διακίνησης και πιθανόν να έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μέσω διαδικτύου, πραγματοποιεί ο ΕΟΦ, τονίζοντας ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

prosoxhΠρόκειται για τα εξής σκευάσματα:

MIXAFLEX 250

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γαλλίας, το προϊόν MIXAFLEX 250 περιέχει τη μη εγκεκριμένες ουσίες Nandrolone, Trenbolone και Testosterone, δεν είναι εγκεκριμένο, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Οι ουσίες που περιέχει το προϊόν περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ 34912/2001 περί καθορισμού απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων ντόπινγκ καθώς χρησιμοποιείται σαν αναβολικό.
Το προϊόν πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ZZZ tabs 10mg
Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γαλλίας, το προϊόν ZZZ tabs 10mg/tab που περιέχει τη μη εγκεκριμένη ουσία Zolpidem, δεν είναι εγκεκριμένο, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη. Το Zolpidem είναι υπνωτικό χάπι και κατατάσσεται στις ψυχότροπες ουσίες με υψηλό κίνδυνο κατάχρησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ναρκωτικό. Το προϊόν πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.