Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Google κατασκευάζει χάπι που θα ανιχνεύει τις ασθένειες

29 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο κολοσσός των διαδικτυακών υπηρεσιών μπαίνει δυναμικά στο χώρο της Υγείας, καθώς πρόκειται να δημιουργήσει προηγμένα συστήματα εντοπισμού του καρκίνου, του εμφράγματος, του εγκεφαλικού και άλλων σοβαρών παθήσεων σε πρώιμο στάδιο.

GOOGLEΗ νέα τεχνολογία θα συνδυάζει τα νανοσωματίδια με ένα αισθητήρα που θα εφαρμόζει στον καρπό. Τα νανοσωματίδια θα εισέρχονται στον οργανισμό με ένα χάπι και θα μεταφέρονται μέσω του αίματος ώστε να ανιχνεύουν τους βιολογικούς δείκτες της ασθένειας.

nanoparticles

Στόχος είναι να ανιχνεύονται έγκαιρα ανεπαίσθητες μεταβολές στη βιο-χημική σύσταση του οργανισμού.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η τεχνολογία που αναπτύσσει η Google βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Είναι γνωστό πως η έγκαιρη διάγνωση παίζει καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Αρκετές μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος στο πάγκρεας, διαγιγνώσκονται συχνά σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Καθώς παρατηρούνται σημαντικές διαφορές μεταξύ των υγιών ιστών και των ιστών που έχουν πληγεί από τον καρκίνο, η Google ευελπιστεί πως θα είναι σε θέση να εντοπίζει τους δείκτες καρκίνου στο αίμα, διευκολύνοντας την έγκαιρη διάγνωση πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Το καινοτόμο πρότζεκτ έχει αναλάβει το τμήμα έρευνας της εταιρίας, Google X, το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο των πρωτοποριακών τεχνολογικών συστημάτων.

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2014 at 18:11 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply