Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ηθελαν να σκοτώσουν το τέρας του Λόχ Νες για να το βάλουν στο Μουσείο

Οκτώβριος 29th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τα μέλη του βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σχεδίαζαν την εξόντωση του τέρατος μόνο και μόνο για να αποκτήσουν έστω ένα κομμάτι του σώματός του ως έκθεμα

ΛΟΧΝΕΣΉθελαν να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν το τέρας του Λοχ Νες με σκοπό να εκθέσουν το σώμα του, ή έστω ένα κομμάτι από αυτό στο μουσείο.

Το ήθελαν για έκθεμα σε μουσείο

Τα κείμενα από την σχετική αλληλογραφία στελεχών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας μόλις ήρθαν στη δημοσιότητα και ανάγονται στην δεκαετία του 1930. Οπως αποκαλύτπει ο Ντέιβιντ Κλαρκ, συγγραφέας του νέου βιβλίου «Britain’s X-traordinary Files», σε μια από τις επιστολές εκείνης της εποχής αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν βρεθείτε σε απόσταση βολής από το ‘κτήνος’, ελπίζω να μην αποφύγετε – λόγω ανθρωπιστικών σκέψεων – να το πυροβολήσετε αμέσως και να στείλετε το πτώμα σε μάς, μέσα σε πάγο. Ακόμη κι ένα πτερύγιο, το σαγόνι ή έστω ένα δόντι είναι καλοδεχούμενα».

Καυγάς ανάμεσα σε Σκωτσέζους και Αγγλους

Εκείνη την εποχή, η ‘Νέσι’, όπως είναι το χαϊδευτικό του θρυλικού τέρατος, είχε διχάσει τη Βρετανία. Το πτώμα του τέρατος, ήθελε να αποκτήσει – εκτός από το βρετανικό Μουσείου Φυσικής Ιστορίας – και το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας. Σε μια επιστολή του 1934 που μόλις ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αναφέρεται: «Το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας έχει κληρονομικά δικαιώματα στο ‘τέρας’ εάν και όποτε το ρτώμα του καταστεί διαθέσιμο. Θεωρούμε ότι το τέρας δεν πρέπει να καταλήξει στην Αγγλία. Κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει τον Σκωτσέζικο εθνικισμό ο οποίος ήδη αναπτύσσεται υπό την επιρροή του τέρατος».

thetoc

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 29th, 2014 at 10:21 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply