Το απόρθητο φρούριο που κατασκεύασε ο Μπενίτο Μουσολίνι στο υπόγειο του σπιτιού του, κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, φοβούμενος πιθανή δολοφονική επίθεση.

ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΗΤο καταφύγιο του Ιταλού φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για πρώτη φορά, στις 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το κελάρι της έπαυλης του στη Ρώμη, το οποίο μετατράπηκε, μετά από διαταγή του ίδιου, στο προσωπικό του καταφύγιο. Σκοπός του Ιταλού φασίστα ήταν να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του από πιθανή δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το κελάρι που έγινε το καταφύγιο του Μουσολίνι, μερικά μόνο βήματα μακριά από την έπαυλη του, κατασκευάστηκε έξι μέτρα κάτω από τη γη και είχε συνολικό μήκος 60 περίπου μέτρων. Ειδικά κατασκευασμένο από ενισχυμένο σκυρόδεμα για να προστατεύει τον χώρο από πιθανή επίθεση των Συμμαχικών Δυνάμεων, κάτι που φόβιζε ιδιαίτερα τον Μουσολίνι, είχε τρεις διαφορετικές διαδρομές διαφυγής για τον ίδιο και την οικογένειά του. Οι πόρτες του ήταν θωρακισμένες με φυσικό αέριο και ο τοίχος ήταν κατασκευασμένος από μπετόν αρμέ 4 μέτρων πάχους.


Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας υποστηρίζει πως αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, θα ήταν σίγουρα το καλύτερο καταφύγιο στη χώρα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.