Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπουργείο Εσωτερικών: Αμεσα ετοιμάζεται η λίστα με τους πληγέντες από τις πλημμύρες

26 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΟλοκληρωμένη εικόνα για τις ζημιές που έχουν γίνει στους δήμους που επλήγησαν από τη προχθεσινή κακοκαιρία θα έχει έως σήμερα την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος βρίσκεται σε επαφή με την Πυροσβεστική, η οποία συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών στους 8 δήμους και αναμένεται να την ολοκληρώσει το συντομότερο. Πρόκειται για τους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγ. Ι Ρέντη – Νίκαιας και Πειραιά.

Ο κ. Ντινόπουλος θα αποστείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία, προκειμένου οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχει προκληθεί σε κάθε δήμο. Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες.

Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί την καταγραφή με δύο φόρμες – μια για τα κινητά και μια για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχει περάσει η Πυροσβεστική, μπορούν να επικοινωνούν με το 199 ώστε να μεταβεί άμεσα η υπηρεσία.

This entry was posted on Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, 2014 at 09:28 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply