Tρέχουν με γαϊδούρια, τρώγοντας χοτ ντογκ ή πίνοντας μπίρα
MARATHVNIOIΑν θεωρούσατε ο τρέξιμο βαρετό, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε!

Οι αγώνες δρόμου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μόδα και στη χώρα μας, με αρκετό κόσμο να δηλώνει συμμετοχή σε διάφορους μαραθωνίους, οι οποίοι θεωρούνται και ένα νέο είδος διασκέδασης. Αυτό δεν είναι τίποτα όμως μπροστά σε άλλες κούρσες, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να πίνουν μπίρα, να τρώνε χοτ ντογκ ή ακόμα και να κουβαλάνε ζώα μαζί τους! Αν θεωρούσατε λοιπόν το τρέξιμο βαρετό, ετοιμαστείτε τώρα να αλλάξετε εντελώς άποψη!

Burro Days, Κολοράντο: Είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Δρόμου με… γαϊδούρια! Ο δρομέας ανεβαίνει τρέχοντας μια πλαγιά 29 μιλίων, έχοντας μαζί του ένα γαϊδούρι.

Πρωτάθλημα Βόρειας Αμερικής στο Κουβάλημα Συζύγου: Το άθλημα έχει φινλανδικές ρίζες και εδώ ο άντρας που τρέχει πρέπει να κουβαλάει τη γυναίκα του σε έναν δρόμο μετ’ εμποδίων.

Hot Dog Challenge, Νέα Υόρκη: Γίνεται στο κέντρο του Μανχάταν και η διαδρομή είναι μυστική μέχρι την ημέρα του αγώνα και φτάνει τα 2,5 μίλια. Οι δρομείς πρέπει να τρώνε χοτ ντογκ σε στάσεις  του αγώνα, ενώ όποιος δεν μπορέσει να συγκρατήσει την τροφή στο στομάχι του, ακυρώνεται.

Krispy Kreme Challenge, Η.Π.Α.: Εδώ οι δρομείς πρέπει να καλύψουν 5 μίλια, ενώ κάνουν στάσεις για να φάνε… ντόνατ! Μέσα από αυτόν τον αγώνα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για το παιδικό νοσοκομείο της Βόρειας Καρολίνα τα τελευταία εννιά χρόνια.

Beer Mile, Η.Π.Α.: Οι δρομείς σε αυτόν τον αγώνα πρέπει σε κάθε γύρo του σταδίου, που είναι 400 μέτρα, να πίνουν από μια μπίρα, μέχρι να συμπληρώσουν την απόσταση ενός μιλίου.

Cinque Mulini, Ιταλία: Το όνομα του αγώνα σημαίνει «πέντε μύλοι», από τους οποίος περνούν οι διαγωνιζόμενοι κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ διασχίζουν σκάλες και περνούν μέσα από κτήρια.

Μαραθώνιος σε κλειστό χώρο, Μινεσότα: Οι δρομείς κάνουν 150 στροφές και αλλάζουν κατεύθυνση κάθε μισή ώρα.

Chiditarod, Σικάγο: Οι δρομείς φορούν στολές και έχουν καρότσια του σούπερ μάρκετ, με τα οποία κάνουν κόντρες, ενώ διασχίζουν μια διαδρομή 4 ή 5 μιλίων. Δεν επιτρέπεται να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία, ούτε να σαμποτάρουν τους υπόλοιπους, ενώ το καροτσάκι γεμίζει σταδιακά με τρόφιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.