Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατρός Σουμάχερ: «Ο Μίκαελ δεν είναι πια σε κώμα»

Οκτώβριος 24th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι πλέον σε κώμα, λέει ο γιατρός του, ενώ τονίζει ότι η πλήρης ανάρρωσή του θα χρειαστεί έως και 3 χρόνια.

ΣΟΥΜΑΧΕΡΜέχρι και 3 χρόνια θα χρειαστεί ο Μίκαελ Σουμάχερ για να αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με τον γάλλο γιατρό του, Ζαν – Φρανσουά Παγέν, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Σούμι δεν είναι πλέον σε κώμα.

«Δεν βρίσκεται πια σε κώμα»

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Parisien«, ο γιατρός δήλωσε:

«Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι πως δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Τώρα πλέον χρειάζεται υπομονή. Είμαστε σε ένα χρονοδιάγραμμα που μπορεί να πάρει από ένα μέχρι τρία χρόνια. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται κάτω από ιδανικές συνθήκες στο σπίτι του κι αυτό βοηθά αρκετά στην ανάρρωσή του».

«Θα χρειαστεί μέχρι και 3 χρόνια»

Ο Ζαν – Φρανσουά Παγέν δήλωσε ότι η ανάρρωσή του πρωταθλητή της Formula 1 πηγαίνει καλά, αλλά χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο.

Ο Παγέν ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε στο πλευρό του Σουμάχερ από την πρώτη ημέρα του σοβαρού ατυχήματος, τον περασμένο Δεκέμβριο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL France, δήλωσε ότι ο συνήθης χρόνος αποκατάστασης σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο σοβαρών τραυματισμών κυμαίνεται από ένα έως τρία χρόνια.

«Η ανάκαμψη μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, χρειάζεται πολλά στάδια, είναι δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε ασφαλής πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς», ενώ πρόσθεσε: «έχω παρατηρήσει πρόοδο στην υγεία του, αλλά πρέπει να του δώσουμε χρόνο».

Κρίσιμοι παράγοντες η ηλικία και η σοβαρότητα του τραυματισμού

Μιλώντας στο BBC στις αρχές του έτους, ο Παγέν είχε πει ότι «μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν τρία ή τέσσερα χρόνια αποκατάστασης. Εξαρτάται από τη σοβαρότητα του τραυματισμού, καθώς και από την ηλικία».

thetoc

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 24th, 2014 at 12:23 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply