ΝΕΟΙΣυνεχίζοντας το άρθρο με τον παραπάνω τίτλο αφήνουμε και πάλι το συγγραφέα του βιβλίου ”Αγωγή αγνότητας”να μας μιλήσει για τον ΟΠ (Οικογενειακός Προγραμματισμός).
Λέει λοιπόν ο ΟΠ:
”Όλα τα νεαρά άτομα έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις σκέψεις, τις γνώμες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους σχετικά με τη σεξουαλικότητα χωρίς περιορισμούς βασισμένους σε κυρίαρχα πολιτισμικά πιστεύω…Όλα τα νεαρά άτομα έχουν το δικαίωμα να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους…”
”[ Όλα τα νεαρά άτομα πρέπει ] να μπορούν να σχηματίζουν, να εντάσσονται, να ηγούνται ή να συμμετέχουν σε ομάδες, για να εκφράσουν σκέψεις, ιδέες, απόψεις και επιθυμίες σχετικά με τη σεξουαλικότητα”.

Εδώ, σημειώνει ο συγγραφέας, μιλούν ξεκάθαρα για ”έκφραση αναγκών και επιθυμιών” και για ”εξερεύνηση των σεξουαλικοτήτων”, δηλ. αναφέρονται σε γενετήσιες πράξεις … κι όχι απλώς σε σκέψεις ή γνώμες.
Προτρέπονται δηλαδή τα παιδιά να προβαίνουν ”χωρίς περιορισμούς” σε ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με τα ”κυρίαρχα πολιτισμικά πιστεύω”, με τις ηθικές αξίες δηλαδή.

Προσέξτε και τον όρο ”σεξουαλικότητες”. Tι θέλει να πει; Ότι τα παιδιά αναμένεται να έχουν, να ”εξερευνούν” και να εξασκούν διαφόρων ειδών σεξουαλικότητες (ετεροφυλοφιλικές, ομοφυλοφιλικές και ποιος ξέρει ποιες άλλες…).
Και κάτι ακόμη: αυτή η έκφραση των επιθυμιών μπορεί να γίνεται και ομαδικά.
Θα θέλατε τα παιδιά σας, συνεχίζει ο συγγραφέας, να ανήκει σε μια ομάδα όπου τα μέλη της επιδίδονται σε ετεροφυλοφιλικές ή ομοφυλοφιλικές ”εκφράσεις των επιθυμιών τους”;
——————————————————————————————————

Ένας μελετητής — σημειώνουμε εμείς — διαβάζοντας όλα αυτά δίκαια θα ανησυχούσε ότι γίνεται αυτή η προπαγάνδα.
Διαπίστωση στην οποία καταλήγει κανείς όχι μόνο απ΄τα λεχθέντα του βιβλίου που μελετούμε, αλλά και από την καθημερινότητα.
Τη ζωή των νέων και τη χαλάρωση γενικά των ηθών.
( Ολοκληρώνουμε για τον ΟΠ σε επόμενο άρθρο)

———————————————————————-
Ζιώγα Κατερίνα
Εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.