ακινητα -ΤΑΥΠΕΔΤροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ταχύτερες διαδικασίες έξωσης από το ΤΑΙΠΕΔ για κρατικά ακίνητα που προορίζονται για αξιοποίηση και έχουν καταπατηθεί. Μάλιστα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών θα διατάσσει την έξωση όσων τα έχουν καταλάβει και θα επιβάλει και ποινές.

Βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τα ανοιχτά δεδομένα του Δημοσίου, προβλέπεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει τη δυνατότητα να προχωρά τις διαδικασίες απόδοσης του ακινήτου στο δημόσιο, εφόσον έχει αναλάβει την εκμετάλλευση και την αξιοποίησή του.

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

  • Επεκτείνεται η δυνατότητα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) να καταγγέλλει μισθώσεις ή παραχωρήσεις χρήσεις και ως προς τα ακίνητα επί των οποίων έχει δικαίωμα παραχώρησης της χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ισχύει για ακίνητα κυριότητάς του). Παράλληλα, περιγράφεται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες o Εισαγγελέας Πρωτοδικών διατάσσει την απόδοση του) ακινήτου, καθώς και ποινή για κάθε ημέρα καθυστέρησης εκτέλεσης της απόφασης ή μελλοντικής αμφισβήτησης της κατοχής.
  • Παρέχεται η δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ A.E. να ανανεώνει ή να παρατείνει, με απόφασή του, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών μέχρι την ολοκλήρωση της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που αφορούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.