«Η Ουκρανία είναι ένα τεχνητό κράτος» φέρεται να είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ.

poytinΤο 2008 ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε προτείνει στον τότε πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, να μοιραστούν τα Ουκρανικά εδάφη.

Ηθελε να πάρουμε μέρος στον διαμελισμό της Ουκρανίας

Αυτό ισχυρίζεται ο τότε αρχηγός της Πολωνικής διπλωματίας και νυν πρόεδρος της Πολωνικής Βουλής, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico. Σύμφωνα με τον Σικόρσκι η πρόταση του ρώσου προέδρου διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Τουσκ στη Μόσχα. «Ηθελε να πάρουμε μέρος στον διαμελισμό της Ουκρανίας. Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Πούτιν στον πρωθυπουργό μου, τον ντόναλντ Τουρκ, όταν επισκέφτηκε τη Μόσχα», είπε ο Σικόρσκι.

«Η Ουκρανία είναι τεχνητό κράτος»

Ράντοσλαβ Σικόρσκι
Ράντοσλαβ Σικόρσκι

«Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι η Ουκρανία είναι τεχνητό κράτος, ότι το Λβοβ είναι Πολωνική πόλη και ρώτησε γιατί να μην διευθετήσουμε το ζήτημα μαζί» αφηγήθηκε ο Σικορσκι, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός του δεν έδωσε καμία απάντηση στο ρώσο πρόεδρο, καθώς κατάλαβε ότι η συνομιλία ηχογραφείται.

Ο πρώην υπουργός σπεύδει να δηλώσει ότι η Πολωνία ποτέ δεν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να πάρει μέρος στη ρωσική επιχείρηση και συμπληρώνει: «Κάναμε πολύ πολύ ξεκάθαρο σε αυτούς ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτά». 

Ο πολωνός πρώην πρωθυπουργός που σε ενάμισι μήνα αναλαμβάνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη θέση του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, δεν έχει κάνει κανένα σχολιασμό για τα λεγόμενα του πρωην υπουργού του.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.