Λεωνίδα Σταθόπουλο  - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ο γνωστός πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής , που πρόσφατα απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα μετά την παραίτηση του από την οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι ο νεκρός από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο (18/10)  στο φαράγγι της Κλεισούρας, μετά από σφοδρή σύγκρουση δυο οχημάτων στο 51,1 χλμ της ε.ο. Αντιρρίου –Ιωαννίνων, μέσα στο φαράγγι της Κλεισούρας Αγρινίου.

Τα δυο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά και το ένα, μάρκας Audi, που κινούνταν προς Μεσολόγγι, εξετράπη του δρόμου, έκανε στροφή στον αέρα και προσγειώθηκε σε πρανές με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού του, ηλικίας 47 ετών.

Πρόκειται για τον Λεωνίδα Σταθόπουλο, στέλεχος και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής.

Από το άλλο όχημα ελαφρά τραυματίστηκαν η συνοδηγός και ο γιος της, ηλικίας 16 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, ενώ ο οδηγός δεν έχει τραυματιστεί.

Η τροχαία του Μεσολογγίου ερευνά τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ενώ για αρκετή ώρα η εθνική οδός παρέμεινε κλειστή.

Ο Λεωνίδας Σταθόπουλος, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την πολιτική, οργανώθηκε σε ακροδεξιούς σχηματισμούς και αναδείχθηκε ως ένα από τα κορυφαία στελέχη του εθνικισμού στην Δυτική Ελλάδα. Υπήρξε στέλεχος της Χ.Α. μεταπήδησε στο ΛΑ.ΟΣ. και επανέκαμψε στη Χ.Α. τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά έγινε ο πολιτικός καθοδηγητής της Οργάνωσης στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2012 και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης το 2013.

Μόλις πρόσφατα διαφοροποιήθηκε από τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας της Χ.Α. και υπέβαλλε την παραίτηση του. Ηταν μια ηχηρή παραίτηση που έτυχε μάλιστα πανελλαδικής προβολής.

Εργάζονταν για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως ασφαλιστής.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

agriniopress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.