super league OSFPΟι Κρητικοί πήραν δύο φορές το προβάδισμα με σκόρερ τους Γιουσούφ και Χαντί, όμως ο “Πιστολέρο” και ο Τσόρι γύρισαν το ματς, χαρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη στους “ερυθρόλευκους”.

Ο Κώστας Μήτρογλου λύτρωσε τον Ολυμπιακό! Με ένα γκολ στο 90ο λεπτό (το δεύτερό του στο ματς) έδωσε τη νίκη 3-2 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη, η οποία ήταν η πρώτη φετινή μακριά από το Καραϊσκάκη.

Το ματς
Διάθεση για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ είχε ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη… Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν την άμυνας του Εργοτέλη χωρίς όμως να δημιουργούν την κλασική ευκαιρία.

Το τρικ του Μίτσελ να αλλάξει πλευρά στον Ντουρμάζ, και να αγωνίζεται από το αριστερό άκρο είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός από την αριστερή πλευρά να είναι ιδιαίτερα επιθετικός, με τον Μασουακού να συνεχίζει να ανεβαίνει «ψηλά» .

Ωστόσο και ο Φουστέρ από τα δεξιά δεν τα πήγαινε άσχημα…

Ο Ολυμπιακός έβρισκε τρόπο να δημιουργεί απειλές στην εστία του Εργοτέλη αλλά δεν ήταν το ίδιο καλός αμυντικά. Οι παίκτες του δεν κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους, έκαναν εύκολα το λάθος και το πλάνο του Δερμιτζάκη έδειχνε να μπορεί να… βγει.

Οι Κρητικοί βγήκαν πολλές φορές στην αντεπίθεση με τον Ολυμπιακό να δείχνει δυσλειτουργικός απέναντι σε αυτές τις γρήγορες επιθέσεις.

Το παιχνίδι κυλούσε με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις. Για τον Ολυμπιακό κύριος εκφραστής των επιθέσεων του ήταν ο Μήτρογλου.

7η αγ.: Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3 (HL) από greeksuperleague
Στο 10ο λεπτό το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι και στο 28ο ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το πλασέ του από αρκετά πλάγια θέση δεν ήταν εύστοχο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Κρητικοί έχασαν μια εξίσου μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γιουσούφ έπιασε ένα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Ρομπέρτο εξαιρετικά έδιωξε την μπάλα.

Κάποια στιγμή οι φάσεις αυτές θα έβρισκαν στόχο… Έτσι κι έτσι στο τέλος του πρώτου 45λέπτου.

Στο 43ο λεπτό ο Εργοτέλης δημιούργησε άλλη μια απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού σε μια αντεπίθεση. Ο Γιουσούφ νίκησε στη μονομαχία τον Μασουακού και στη συνέχεια πλάσαρε σωστά τον Ρομπέρτο ανοίγοντας το σκορ στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν αγχώθηκε… Οι παίκτες του, στην αμέσως επόμενη φάση (45’) ισοφάρισαν με τον Μήτρογλου να πλασάρει σωστά μετά το γύρισμα του Μασουακού στη μεγάλη περιοχή.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο 45λεπτο… Ο Ολυμπιακός να θέλει να απειλήσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ αλλά να είναι το ίδιο ασταθής αμυντικά.

Έτσι ο Εργοτέλης σε μια αντεπίθεση που δημιούργησε στο 55ο λεπτό ο Χαντί δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Ρομπέρτο και έκανε το 2-1!

Άμεσα δύο αλλαγές από τον Μίτσελ… Ο Γκαζαριάν αντί του Φουστέρ και ο Φορτούνης αντί του Αυλωνίτη με τον Μιλιβόγεβιτς να περνάει δίπλα στον Μποτία στο κέντρο της άμυνας.

Οι κινήσεις αυτές βοήθησαν τον Ολυμπιακό επιθετικά… αλλά αμυντικά –αρχικά- τον μπέρδεψαν. Ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει για τρίτη φορά με τον Παμλίδη να προσπαθεί αλλά να μην καταφέρνει να κρεμάσει τον Ρομπέρτο.

Στο 68ο ο Γκαζαριάν κέρδισε πέναλτι από τον Πίτσο στην προσπάθειά του να μπει στη μεγάλη περιοχή. Ο Τσόρι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε 2-2 για τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Ολυμπιακό να αυξάνει την πίεσή του. Ο Μήτρογλου τελικά- βρέθηκε στην κατάλληλη στιγμή και στο 90ο λεπτό από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-2, δίνοντας στους Πειραιώτες την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη φέτος.

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μεγί, Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Κοζορώνης, Χαντί (74’ Μπογκντάνοφ), Γκεντσογλου, Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης (82’ Λεονάρντο), Παμλίδης.

Στον πάγκο για τον Εργοτέλη: Καβουσάκης, Κούτρης, Μπογκντάνοφ, Ρέντζας, Μπαμ Μπαμ, Νόσκοβιτς.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο (72 Διαμαντάκος), Μποτία, Αυλωνίτης (64’ Φορτούνης), Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μήτρογλου, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Μασουακού, Φουστέρ (58’ Γκαζαριάν).

Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Μέγερι, Ομάρ, Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης, Φορτούνης, Γκαζαριάν.

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.