μανιταριΜια γυναίκα 44 χρονών και ένας 63χρονος  μοναχός του Αγίου Όρους έχασαν τη ζωή τους ενώ ένα παιδί 2,5 χρονών νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από κατανάλωση δηλητηριασμένων άγριων μανιταριών. Ο μοναχός είχε καταναλώσει άγρια μανιτάρια στην χερσόνησο του Άθω και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι γιατροί για το ενδεχόμενο να χρειαστεί μεταμόσχευση το μόλις 2,5 ετών παιδί που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Χθες στο νοσοκομείο Πολυγύρου έφθασαν τέσσερις ενήλικες Βούλγαροι με συμπτώματα δηλητηρίασης, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν προληπτικά, καθώς όπως είπαν είχαν καταναλώσει μανιτάρια.

Για 42 σοβαρά περιστατικά δηλητηρίασης τον τελευταίο μήνα, σε όλη την Ελλάδα, μίλησε η Χριστίνα Παπανικολάου, γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Η ΓΓ δημόσιας Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή τόνισε ότι οι δηλητηριάσεις από κατανάλωση άγριων μανιταριών παρουσιάζει μεγάλη έξαρση το τελευταίο διάστημα.

“Έχουμε 80-120 περιστατικά κυρίως άνοιξη και φθινόπωρο αλλά τώρα τα πράγματα είναι σοβαρά γιατί τα 42 αυτά περιστατικά είναι μέσα σε ένα μήνα – οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο να μη μαζεύει άγρια μανιτάρια και να μην τα τρώει”, τονίζει η Χριστίνα Παπανικολάου.

Διευκρίνισε ότι τα άγρια μανιτάρια που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ και εστιατόρια προέρχονται από ελεγχόμενες καλλιέργειες.

megatv

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.