Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά || Ένα μεγάλο και με διεθνή προοπτική έργο γεννιέται: Το γεωπάρκο ‘’Τηθύος’’ – Όρλιακα της ΠΕ Γρεβενών στηρίζεται πλέον από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO

Οκτώβριος 16th, 2014 by Χρήστος Μίμης

παρκο 2Στις 8/10/2014 στα γραφεία της Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής κ. Μαρίας Τζιτζικώστα, του Βουλευτή Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλη, του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κωστόπουλου και εκπροσώπων της ομάδας διαχείρισης του έργου.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν τον πολύ σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ίδρυση του Γεωπάρκου τόσο στην διάδοση του γεωφυσικού πλούτου των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας όσο και στην ανάπτυξη του γεωτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις κεντρικές υπηρεσίες και την περιφερειακή μονάδα (Δυτικής Μακεδονίας) του Ε.Κ.Β.Α.Α (ΙΓΜΕΜ). Σε συνεργασία πλέον με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με τους εμπλεκόμενους φορείς ολοκληρώνεται η ίδρυση του φορέα διαχείρισης του Γεωπάρκου ώστε να υποβληθεί ο πλήρης φάκελος στην Unesco.

παρκοΜετά το τέλος της συνάντησης η κυρία Τζιτζικώστα δήλωσε ότι στηρίζει την ένταξη του Γεωπάρκου στο Eυρωπαϊκό και Διεθνές Δίκτυο Γεωπάρκων της Unesco και ζήτησε από τα αρμόδια όργανα και ειδικότερα από τον κύριο Ζούρο Νικόλαο, επικεφαλή της επιτροπής Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, να συμβάλλουν με την εμπειρία τους για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 16th, 2014 at 14:36 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply