6Με επιτυχία και πολλές παρουσίες πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του έργου METPEX σε κοινό ενδιαφερόμενων φορέων και επαγγελματιών των δημόσιων μεταφορών,στην αίθουσα της ΠΕ Γρεβενών, την Τρίτη14 Οκτωβρίου 2014.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο βουλευτής της ΠΕ Γρεβενών κ. Τ. Κοψαχείλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Ε. Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δ. Καραστέργιος και ο Πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας, κ. Θ. Λαζαρίδης. Μετά από εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ. της ΑνΓρε κου Δ. Κουπτσίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεχή παρουσία της Αναπτυξιακής Γρεβενών σε συμπράξεις Ευρωπαϊκών Εταίρων με σημαντικό ρόλο και λόγο σε βασικούς τομείς ανάπτυξης και ειδικότερα στη συμμετοχή της στο έργο METPEX, βασικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα υλοποίησης διακρατικών ερευνητικών προγραμμάτων στα Γρεβενά και εξήρε την επιτυχή πορεία της ΑνΓρε στην υλοποίηση ευρωπαϊκών έργων που αφορούν σε όλους τους βασικούς τομείς ανάπτυξης. Στη συνέχεια μίλησε για τις δράσεις του Υπουργείου Μεταφορών που έχουν περιοχή εφαμογής την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η εστίαση της εκδήλωσης ενημέρωσης METPEX ήταν σε ζητήματα ποιότητας στις τοπικές δημόσιες μεταφορές. Οι περισσότερες πλευρές του ζητήματος καλύφθηκαν μέσω μιας σειράς παρουσιάσεων από τα στελέχη της ΑνΓρε. Στο θέμα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής αναφέρθηκε σε ομιλία του ο Υποστράτηγος Καραϊτσης Γεώργιος, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας.
Σημαντική ήταν η παρουσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών και της Στρατιωτικής Διοίκησης. Εκπρόσωποι διαφόρων επαγγελματικών φορέων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους φορέων του κλάδου των μεταφορών και από το κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση που συμμετείχαν οι κύριοι φορείς λήψης αποφάσεων σχετικά με τις μεταφορές και τα ενδιαφερόμενα μέρη στη Δυτική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένων των ΚΤΕΛ Κοζάνης, του Σωματείου ΤΑΧΙ Γρεβενών και του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Γρεβενών.
Το ενδιαφέρον και τα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δίνουν αφορμή για επιμέρους συναντήσεις φορέων και παραγόντων που έχουν να επεξεργαστούν λύσεις σε ζητήματα που επί σειρά ετών απασχολούν την περιοχή μας.

Εικόνες:

1
6 5 4 3 2

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.