3Την Τρίτη (14/10) μεσημβρινές ώρες… ένα δέντρο στο πάρκο του Μερά (έναντι πολλών σχολείων των Γρεβενών), κείτονταν… νεκρό.

Ένας «πνεύμονας» δεκαετιών, χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να …ξαπλώσει στο έδαφος.

Γιατί συνέβη αυτό;

Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους πολίτες της πόλης που μας γνωστοποίησαν το τραγικό γεγονός. Επίσης την ώρα της φωτογράφησης δεκάδες από αυτούς εκδήλωναν την απογοήτευσή τους για τους ανθρώπους που έλαβαν αυτή την απόφαση να «κατακρεουργήσουν» και να εγκαταλείψουν το δέντρο μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών. Δεν υπήρξε η στοιχειώδης ευαισθησία να το απομακρύνουν από τον χώρο του πάρκου.

Ακούστηκε πως η… αποκαθήλωση έγινε διότι το δέντρο «εναντιωνόταν» στα νέα κατασκευαστικά σχέδια του πάρκου. Εάν αληθεύει αυτή η πληροφορία, θεωρούμε ότι τα σχέδια των αρχιτεκτόνων πρέπει να εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον.

Ειπώθηκε ακόμη ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των περιπατητών από την παρουσία του δέντρου διότι είχε (εσωτερικά) καταστραφεί. Αλήθεια, ποιος ειδικός έκανε αυτή την εκτίμηση και γιατί έπρεπε να γίνει αυτή την χρονική στιγμή; Ακόμη κι έτσι να ήταν, ποτέ δεν διαπράττεις τέτοιο «έγκλημα» μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών… Μπορείς να επιλέξεις άλλη ώρα από αυτή.

Τα παιδιά που διδάσκονται να έχουν περιβαλλοντική συνείδηση, σήμερα πήραν το χειρότερο μάθημά τους…

Κάποιοι φταίνε γι’ αυτό και πρέπει να  δώσουν εξηγήσεις…

Δείτε εικόνες ντροπής:

4 111 11 7 6 5 2 3

2 thoughts on “Γρεβενά 2014: Εικόνες ντροπής…”
  1. Όταν επί δημαρχίας Κουπτσίδη κοβόταν όλο το ποτάμι δίπλα στην πόλη, δεν βγάλατε άχνα. Τώρα ξαφνικά σας έπιασαν οι ευαισθησίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.