Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Μπαίνουν κάμερες στις νέες λεωφορειολωρίδες…

Οκτώβριος 13th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚάμερες στις νέες λεωφορειολωρίδες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει να εγκαταστήσει ο κεντρικός Δήμος σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ και τη Διεύθυνση Τροχαίας, ώστε να μπει τέλος στην παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, στις νέες ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγγελάκη, Αλ. Παπαναστασίου και στη Λ. Στρατού παρατηρήθηκε πληθώρα παραβάσεων, με αποτέλεσμα ο ΟΑΣΘ και η τροχαία να ζητήσουν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να προσδιορίσει έξι θέσεις εγκατάστασης συστημάτων καταγραφής τροχαίων παραβάσεων, με τη μέθοδο αυτόματης λήψης φωτογραφιών.

«Δεν υπάρχει μέρα και δρομολόγιο που να μην γίνεται με εμπόδια η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων. Οι νέες λεωφορειολωρίδες ουσιαστικά υπολειτουργούν. Τα λεωφορεία κολλούν το ένα πίσω από το άλλο και η καθυστέρηση είναι μεγάλη εξαιτίας των παρκαρισμένων αυτοκινήτων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Το κόστος της προμήθειας των ειδικών στηλών με τις ψηφιακές κάμερες θα το αναλάβει ο ΟΑΣΘ, ενώ το θέμα της τοποθέτησής τους θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μετά την έγκριση, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, το σύστημα παρακολούθησης θα τοποθετηθεί και θα λειτουργεί έως το τέλος του χρόνου.

αγγελιοφόρος

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 13th, 2014 at 10:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply