Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Eμπολα «χτυπά την πόρτα» της Ευρώπης

8 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποιεί για τα χειρότερα μετά και το κρούσμα με τη νοσοκόμα στην Ισπανία. Την επιτροπή Cobra συγκαλεί εκτάκτως ο Ντέιβιντ Κάμερον.

EMPOLAΣτη σκιά του Εμπολα η Ευρώπη με τους ειδικούς να προβλέπουν κρούσματα σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποιεί για τα χειρότερα μετά και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ισπανία. Ηδη νοσηλεύονται σε καραντίνα, στο ίδιο νοσοκομείο, η σύζυγός της και μια άλλη νοσηλεύτρια που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα. Ο επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νοσημάτων του νοσοκομείου όπου καταγράφηκε το περιστατικό, Χοσέ Ραμόν Αρίμπας, δήλωσε ότι η θεραπεία που γίνεται στη νοσοκόμα εμπεριέχει τη χορήγηση πλάσματος από ασθενείς που προσβλήθηκαν από Εμπολα και ανάρρωσαν. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στο ισπανικό Κοινοβούλιο, παρακολουθούνται άτομα τα οποία πιθανώς ήρθαν σε επαφή με τη νοσοκόμα. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποιεί ότι είναι αναπόφευκτη η ύπαρξη περισσότερων κρουσμάτων στην Ευρώπη μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Στις ΗΠΑ τα μέτρα ελέγχου επεκτείνονται και στα πλοία που προσεγγίζουν τα αμερικανικά λιμάνια με την ακτοφυλακή να έχει έχει τεθεί σε συναγερμό σε τουλάχιστον πέντε περιοχές, μεταξύ αυτών η Νέα Υόρκη.

Στη Βρετανία, ο Ντέιβιντ Κάμερον συγκαλεί την Cobra (επιτροπή διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων) για να συζητηθεί το θέμα και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν.

Ο Εμπολα έχει «σκοτώσει» 3.439 ανθρώπους σε πέντε κράτη της Αφρικής (Λιβερία, Γουινέα, Σιέρα Λεόνε, Νιγηρία και Σενεγάλη). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Εμπολα έχει καταφέρει ένα πραγματικά σκληρό πλήγμα στις οικονομίες της περιοχής.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Πως μεταδίδεται ο ιός Εμπολα

thetoc

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014 at 17:29 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply