Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πλειστηριασμοί και στο 50% της αντικειμενικής του ακινήτου

8 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ελάχιστη τιμή εκκίνησης θα είναι το 66%
ΑΚΙΝΗΤΑ - ΣΠΙΤΙΑΑκόμη και από το 50% της αντικειμενικής του αξίας θα ξεκινά η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ενός ακινήτου, σύμφωνα με τα όσα συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πλαίσιο συνεργασίας που συμφωνήθηκε, η ελάχιστη τιμή εκκίνησης ενός πλειστηριασμού θα είναι το 66% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Αν κατά τον πρώτο γύρο δεν εντοπίζεται αγοραστικό ενδιαφέρον, η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά με τιμή εκκίνησης το 50% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Αν και πάλι δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, τότε ο ορισμός της τιμής αφετηρίας του πλειστηριασμού θα αποτελεί απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης των αντικειμενικών αξιών κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αναφορικά με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί.

Τι συμβαίνει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στο μεταξύ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή δύο νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες και θα αφορούν τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η πρώτη θα αφορά την τακτοποίηση των χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας, ενώ η δεύτερη θα είναι η διευθέτηση συνολικά των οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και θα συμπεριλαμβάνει και τις οφειλές προς τις τράπεζες.

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014 at 16:41 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply