Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτά είναι τα γλυκά που ενοχοποιούνται για καρκίνο

8 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention», αποκαλύπτει οι γυναίκες που καταναλώνουν συγκεκριμένες κατηγορίες γλυκών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο.

ALERTΣυγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος αγγίζει το 33% για όσες καταναλώνουν τέτοιου είδους γλυκά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και το 42% για όσες τα καταναλώνουν πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ερευνητές του πανεπιστημιακού Ιδρύματος Καρολίνσκα, στη Σουηδία, χρησιμοποίησαν στοιχεία από 61.226 γυναίκες, οι οποίες την περίοδο 1987-1990 είχαν απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις για τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, το βάρος και την υγεία τους.

Δέκα χρόνια αργότερα, οι γυναίκες απάντησαν εκ νέου, σε εκτενέστερες ερωτήσεις για την διατροφή τους, ενώ το 2008, οι ερευνητές συνέκριναν όλες τις απαντήσεις των γυναικών με τους ιατρικούς φακέλους τους, αναζητώντας επίσης τις διαγνώσεις καρκίνου του ενδομητρίου.

Όπως προέκυψε 729 γυναίκες είχαν εκδηλώσει αυτόν τον τύπο καρκίνου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, όσες γυναίκες τρώνε συστηματικά μπισκότα, κέικ ή γεμιστά τσουρέκια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο στη μήτρα.

Την ίδια ώρα, η κατανάλωση τροφίμων με πολλή ζάχαρη, όπως τούρτες, μαρμελάδα ή τα κανονικά αναψυκτικά, δεν φάνηκε να σχετίζεται ιδιαίτερα με τον καρκίνο του ενδομητρίου.

Οι επιστήμονες σχολιάζουν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη πού οφείλεται αυτή η διαφορά, ωστόσο θα μπορούσε να αποδοθεί στον τρόπο παρασκευής ή τα συστατικά τους.

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014 at 21:46 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply