Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Goldman: Ακόμα και αν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κάνει από μόνος του κυβέρνηση

Οκτώβριος 6th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤο αποτέλεσμα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες παρουσιάζει αβεβαιότητες, σύμφωνα με την έκθεση της Goldam Sachs που έχει στην κατοχή του το newmoney.gr με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει η έκθεση η πολιτική αβεβαιότητα είναι διαχειρίσιμη καθώς ακόμα και αν γίνουν εκλογές και τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κάνει μόνος του κυβέρνηση.

Η αναβαλλόμενη φορολογία προφέρει ενίσχυση στα ίδια κεφάλαια άλλα υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά στην αποδοχή των κλάδων αναδιάρθρωσης. Υπάρχουν ακόμα σημαντικά ερωτήματα και κενά όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια ενώ τα πολιτικά ρίσκα είναι αυξημένα αν γίνουν κοινοβουλευτικές εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους.

Top peaks αναφέρονται οι Εθνική με τιμή στόχο τα 3,15 και ένδειξη “buy”, και η Alpha με τιμή στόχο 0,82 και ένδειξη “buy”.

Η αβεβαιότητα όσον αφορά τις αξιολογήσεις στα stress test πηγάζει από πιθανές διαφοροποιήσεις στη μεθοδολογία που θα χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ σε σχέση με την BlackRock.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ανάλυσης, 2-3 δισ. θα είναι τα οφέλη από τον αναβαλλόμενο φόρο, όσον αφορά τις προβλέψεις που θα γίνουν για τις χρήσεις έως το 2016. Στα κόκκινα δάνεια είναι σαφής η έλλειψη ενός αποτελεσματικού πλαισίου για την αντιμετώπισή τους και εκεί αναμένεται το νέο νομοσχέδιο για τις χρεοκοπίες επιχειρήσεων, που η ανάλυση αναφέρει ότι μπορεί να παρουσιαστεί μέσα στον Οκτώβριο. Πρόκειται φυσικά για το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το ΥΠΑΑΝ. Υπάρχει πάντως προβληματισμός όσον αφορά την ποιότητα των δανείων λιανικής, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας και της ασάφειας που επικρατεί για θέματα πτωχεύσεων φυσικών προσώπων.

Παράλληλα η έρευνα που έχει κάνει η Goldman δείχνει ότι δεν πρόκειται σύντομα να πωληθούν μερίδια του ΤΧΣ, είτε να αναδιαρθρωθούν τα warrants. Αλλαγές μπορεί να υπάρχουν από το 2016. Η πολιτική αβεβαιότητα θεωρείται διαχειρίσιμη και εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν κερδίσει τις εκλογές δεν θα μπορέσει να κάνει μόνος του κυβέρνηση.

newmoney

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 6th, 2014 at 15:26 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply