HAMILTONΟ Lewis Hamilton κέρδισε στo βρόχινο αγώνα της Suzuka, με τον Nico Rosberg να συμπληρώνει το 1-2 για τη Mercedes και τον Sebastian Vettel να ανεβαίνει στο βάθρο. Ο Hamilton ήταν ασυναγώνιστος στις δύσκολες συνθήκες και πολύ ταχύτερος του ανταγωνισμού. Ακολούθησαν οι Daniel Ricciardo, Jenson Button, Baltteri Bottas, Felipe Massa, Nico Hulkenberg, Jean-Eric Vergne και Sergio Perez. Ο αγώνας διακόπηκε 8 γύρους πριν από το τέλος ύστερα από το σοβαρό ατύχημα του Jules Bianchi, που είχε έξοδο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η βροχή που ήταν βέβαιο ότι θα πέσει στη Suzuka έπεσε τελικά και οι οδηγοί βρήκαν την πίστα πλημμυρισμένη την ώρα της εκκίνησης του αγώνα. Τα μονοθέσια ξεκίνησαν πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας αλλά γρήγορα έγινε φανερό ότι το νερό στην πίστα ήταν πάρα πολύ και έτσι βγήκε η κόκκινη σημαία. Η ένταση της βροχής όμως ελαττώθηκε σημαντικά και έτσι, ύστερα από λίγη ώρα ο αγώνας μπόρεσε να ξαναξεκινήσει, πάλι πίσω από το SC. Ο Fernando Alonso όμως δεν κατάφερε να κάνει ούτε τον πρώτο γύρο, καθώς λόγω βλάβης στο μονοθέσιο της Ferrari σταμάτησε και εγκατέλειψε.

Ύστερα από λίγους γύρους ο Αυτοκίνητο Ασφαλείας έφυγε από την πίστα και οι δύο Mercedes έφυγαν αμέσως μπροστά, φτιάχνοντας μεγάλη διαφορά από τις Williams που ακολουθούσαν. Αμέσως όμως ο Jenson Button και η McLaren έκαναν την κίνηση και ο Βρετανός μπήκε στα pit για να αλλάξει τα βρόχινα ελαστικά με ενδιάμεσα. Καθώς η κατάσταση στην πίστα βελτιωνόταν, όλοι μπήκαν στους επόμενους γύρους για να βάλουν ενδιάμεσα και όταν ολοκληρώθηκαν τα pit stop ο Button βρέθηκε στην 3η θέση, πίσω από τις -άπιαστες έτσι κι αλλιώς- Mercedes.

Οι Red Bull είχαν επιλέξει από το Σάββατο ένα πιο βρόχινο pit stop για τα μονοθέσιά τους και στον αγώνα οι Vettel και Ricciardo ήταν πολύ γρήγοροι. Μέσα στους πρώτους γύρους και οι δύο πέρασαν σχετικά εύκολα τους Massa και Bottas για να ανέβουν στην 4η και 5η θέση. Στα pit stop καταστράφηκε ο αγώνας του Kimi Raikkonen, καθώς η στάση του Φινλανδού κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα και όταν επέστρεψε στην πίστα βρισκόταν εκτός 10άδας.

Φτάνοντας στο μέσον του αγώνα, ο Hamilton ήταν σαφώς ταχύτερος από τον Rosberg και ύστερα από αρκετή προσπάθεια κατάφερε να περάσει τον ομόσταβλό του και να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Button ακολουθούσε από απόσταση στην 3η θέση και είχε πίσω του, επίσης σε απόσταση, τις δύο Red Bull. Ακολουθούσαν οι Bottas, Massa, Hulkenberg, Gutierrez και Kvyat.

Σε εκείνο το σημείο διαμορφώθηκαν διαφορετικές στρατηγικές, με κάποιους οδηγούς να επιλέγουν να μπουν στα pit για δεύτερο pit stop και φρέσκα ενδιάμεσα ελαστικά. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση ήταν ο Sebastian Vettel, που το έκανε και έχασε μόνο μία θέση, από τον Ricciardo, καθώς οι Williams είναι μείνει πολύ πίσω. Λίγο αργότερα το ίδιο έκανε και ο Jenson Button, αλλά ένα αργό pit stop, επειδή έπρεπε να αλλάξει τιμόνι, τον έριξε πίσω από τον Vettel, όταν επέστρεψε στην πίστα.

Τελικά, όλοι μπήκαν για φρέσκα ενδιάμεσα ελαστικά, κίνηση που έκανε τελευταίος από τους πρωτοπόρους ο Daniel Ricciardo. Ύστερα από αυτά ο Hamilton βρέθηκε επικεφαλής του αγώνα, με τον Rosberg να ακολουθεί, τον Vettel στην 3η θέση, τον Button στην 4η και τον Ricciardo στην 5η, μπροστά από τους Bottas, Massa, Hulkenberg, Kvyat και Perez.

Η βροχή ξαναδυνάμωσε αλλά ο Lewis Hamilton με τα φρέσκα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα και άνοιγε συνεχώς τη διαφορά από τον Rosberg. Πιο πίσω, ο Daniel Ricciardo ύστερα από πολλή προσπάθεια κατάφερε να περάσει τον Jenson Button για την 4η θέση στον αγώνα.

Με τη βροχή να συνεχίζει να πέφτει, η McLaren ήταν η πρώτη που πήρε το ρίσκο και κάλεσε τους οδηγούς της για βρόχινα ελαστικά, λίγο πριν από τη στιγμή που στην πίστα βγήκε ξανά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, μετά την έξοδο του Adrian Sutil και την πρόσκρουση του μονοθεσίου της Sauber με τις μπαριέρες, αλλά και την έξοδο του Jules Bianchi στο ίδιο σημείο.

Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε καθώς ο Bianchi μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και δεν υπήρχαν νέα για την κατάστασή του.

Jules BianchiΟ Jules Biachi, που οδηγεί για τη Marausia, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου στη στροφή Νο.8 και απ’ ότι φαίνεται έπεσε πάνω στο γερανό που είχε μπει στην πίστα προκειμένου να αποσύρει το μονοθέσιο του Adrian Sutil, που είχε έξοδο στην ίδια στροφή λίγα λεπτά νωρίτερα.

Το ατύχημα του νεαρού Γάλλου ήταν πολύ σοβαρό και αυτό φάνηκε από την αντίδραση των ανθρώπων της πίστας. Δεν έχει μεταδοθεί footage από το ίδιο το ατύχημα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, ο Γάλλος οδηγός της Formula 1 μεταφέρθηκε με αναίσθητος και σε κρίσιμη κατάσταση με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της περιοχής συνοδευόμενος από αστυνομία. Το ελικόπτερο που βρισκόταν στην πίστα θα μπορούσε να πετάξει παρά τις συνθήκες αλλά προτιμήθηκε να γίνει μεταγωγή με ασθενοφόρο. Αυτό από τις πληροφορίες είναι μάλλον κακή ένδειξη για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Ποιος είναι ο Jules Bianchi
Ο Jules Bianchi γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1989 στη Νίκαια της Γαλλίας. Έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 1 το 2013 οδηγώντας για την Marussia και συνέχισε να οδηγεί για την ομάδα και το 2014. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί στην Formula Renault 3.5, στο GP2 και στην Formula 3. Η εμπλοκή του με την Formula 1 ξεκίνησε πάντως 2 χρόνια νωρίτερα. Το 2011,  όταν επιλέχθηκε ως οδηγός εξέλιξης για την Ferrari. Την επόμενη χρονιά ανέλαβε να βοηθήσει την Force India που χρησιμοποιούσε τους κινητήρες της ιταλικής φίρμας.

Με 8 γύρους να απομένουν η διακοπή ήταν οριστική και έτσι νικητής ανακηρύχθηκε ο Lewis Hamilton, με τον Nico Rosberg στη 2η θέση και τον Sebastian Vettel στην 3η. Ακολούθησαν οι Daniel Ricciardo, Jenson Button, Baltteri Bottas, Felipe Massa, Nico Hulkenberg, Jean-Eric Vergne και Sergio Perez.

Η απονομή έγινε υπό το βάρος της ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας του Jules Bianchi. Με τη νίκη αυτήν ο Hamilton μεγάλωσε τη διαφορά από τον Rosberg στη βαθμολογία. Επόμενος αγώνας είναι το GP Ρωσίας στο Sochi σε μία εβδομάδα.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τον Bianchi και σας ενημερώνουμε LIVE

» Αποτελέσματα GP Ιαπωνίας

» Βαθμολογίες

msfree

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.