Άφησε το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ όπου πήγε να σπουδάσει Χημεία και έγινε η «βασίλισσα» των αναλύσεων αίματος

Ελίζαμπεθ Χολμς
Είναι μόλις 30 χρονών και είναι μια αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, ο λόγος για την Ελίζαμπεθ Χολμς. Η νεαρή κοπέλα κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή από τη φοβία που είχε για τις σύριγγες και το αίμα.

Η Χολμς παράτησε τις Πολυτεχνικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στα 19 της, όταν αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να αξιοποιήσει τα χρήματα από τα δίδακτρά της, για να αλλάξει τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στα 30 της, είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος μίας επιχείρησης δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Χολμ είχε συνειδητοποιήσει ότι οι παραδοσιακές εξετάσεις αίματος παραήταν περίπλοκες και ακριβές για μια διαδικασία που υπάρχει από το 1960 και δεν έχει αλλάξει ποτέ.

Ετσι, αποφάσισε να την αλλάξει. Χρειάστηκε μία δεκαετία για να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει την ιδέα της, αλλά τώρα φαίνεται ότι η απόφασή της να παρατήσει τις σπουδές της ήταν η σωστή.

Πριν από 11 χρόνια η Χολμς ίδρυσε την Theranos, ένα διαγνωστικό κέντρο, με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις. Το έχει καταφέρει, καθώς αυτό ανέπτυξε τον τρόπο να γίνονται αναλύσεις αίματος με μία απλή σταγόνα, όσο βγαίνει από ένα μικρό τσίμπημα και έκανε περιττή τη λήψη με ολόκληρες σύριγγες για διαφορετικές εξετάσεις. Παράλληλα, τα αποτελέσματα δίνονται με απίστευτη ταχύτητα σε σύγκριση με τα καθιερωμένα.

Καταπολεμώντας λοιπόν το κόστος αλλά και το φόβο των περισσοτέρων για τις εξετάσεις αίματος, η Χολμς πέτυχε το εφηβικό της όνειρο, που ήταν να μπορούν όλοι να κάνουν αναλύσεις. Πλέον η Theranos αξίζει 9 δισ. δολάρια και στη Χολμς ανήκει το 50% της εταιρείας. Η γυναίκα που φορά μόνο μαύρα και έμαθε μόνη της Κινέζικα όταν ήταν μαθήτρια του γυμνασίου, δεν ακολούθησε την ορθόδοξη οδό.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.