PEUGEOTΗ Peugeot παρουσίασε στην Έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι υβριδικό μοντέλο που μπορεί να κινηθεί μέσα στην πόλη χρησιμοποιώντας ως καύσιμο πεπιεσμένο αέρα.

Το Peugeot 208 Hybrid Air μπορεί να κινηθεί χρησιμοποιώντας απλώς βενζίνη, ή απλώς αέρα ή και συνδυάζοντας τα δυο καύσιμα χρησιμοποιώντας υβριδική τεχνολογία, συνδυάζοντας βενζίνη με αέρα υπό πίεση.

Το δοχείο του πεπιεσμένου αέρα βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, και είναι τοποθετημένο λίγο μετά τον πίσω άξονα. Ο ανεφοδιασμός του γίνεται και από τον κινητήρα, όταν το αυτοκίνητο κινείται αργά. Βασίζεται στην 3θυρη εκδοχή του μοντέλου, αλλά έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το συμβατικό 208. Έτσι, ενώ το 208 έχει βάρος 960 κιλά, το πρωτότυπο μοντέλο έχασε με εξαντλητική δίαιτα, κάνοντας χρήση αλουμινίου και carbon, 100 κιλά.

Την ιδέα για το 208 Hybrid Air έδωσε η γαλλική κυβέρνηση, η οποία θα ήθελε μέχρι το 2020 να υπάρχουν αυτοκίνητα παραγωγής με μέση κατανάλωση μόλις 2 λίτρων/100 χλμ., όσο δηλαδή υπόσχεται ότι θα έχει και το μικρό Peugeot.


thetoc,bbc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.