Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενοχοι οι κατηγορούμενοι για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό

Οκτώβριος 1st, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κρίθηκαν αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση όπως πρότεινε ο Γ.Πεπόνης

ΛΗΣΤΕΣΑθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και αντίσταση κατά της αρχής κρίθηκαν από το δικαστήριο οι έξι κατηγορούμενοι για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Επίσης, κρίνονται ένοχοι για

παράνομη κατακράτηση, για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία ενώ παράλληλα η έδρα δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε κανέναν, κάτι που είχε προτείνει ο εισαγγελέας Πεπόνης στην αγόρευσή του.

Τώρα προτείνει ποινές ο εισαγγελέας της έδρας και θα αποφανθεί το δικαστήριο. Πάντως οι ποινές αναμένονται να είναι οι υψηλότερες δυνατές, από την στιγμή που το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει στους κατηγορούμενους ελαφρυντικά.

Οι έξι πρωταγωνιστές της υπόθεσης που παραπέμφθηκαν, με επιστολή τους έχουν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους σε δύο ληστείες και μία απαγωγή ενός περαστικού οδοντιάτρου με σκοπό να διαφύγουν αλλά όχι να τον χρησιμοποιήσουν ως «ανθρώπινη ασπίδα».

Πρόκειται για τους Ιωάννη Μιχαηλίδη (γνωστό και ως «τοξοβόλο του Συντάγματος»), Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Πολίτη, Ανδρέα-Δημήτριο Μπουρζούκο και Ανάργυρο Ντάλιο και Φοίβο Χαρίση Πούλο.

Όλοι συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2013 και είχε συζητηθεί ευρέως το γεγονός ότι είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης – αν και οι Αρχές επιχείρησαν να τα «σβήσουν» ψηφιακώς. Οι έξι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επιπλέον την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Αίσθηση πάντως είχε προκαλέσει η αγόρευση του εισαγγελέα έδρας κ. Γρηγόρη Πεπόνη, πρώην οικονομικού εισαγγελέα: «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης… Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν…». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

Τελικά ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των Μιχαηλίδη, Ρωμανού, Χαρίση, Μπουρζούκου, Ντάλιου για συναυτουργία και διακεκριμένη οπλοκατοχή σε ληστεία και απλή συνέργεια για τον Πολίτη (αποδείχτηκε ότι βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά την ώρα της ληστείας). Πρότεινε ακόμα ελαφρυντικά για τους κατηγορούμενους λόγω «καλής συμπεριφοράς κατά την πράξη» και ειδικά για τον Ν. Ρωμανό το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας.

το βήμα

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 1st, 2014 at 13:50 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply