Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από τις 9 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών -Ολοι οι όροι και οι προϋποθέσεις

1 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΦΟΙΤΗΤΕΣΣτις 9 Οκτωβρίου θα ανοίξει το σύστημα για τις αιτήσεις των φοιτητών για μετεγγραφή, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας. Η διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους πρωτοετείς και θα ολοκληρωθεί ως τις 17 Οκτωβρίου.

Στη μία κοινή υπουργική απόφαση (διαβάστε ΕΔΩ) για το θέμα, ορίζεται ποιοι επιτυχόντες εξαιρούνται, πώς ορίζονται τα μέλη της οικογένειας, το ετήσιο οικογενειακό και το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κτλ., ενώ επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή, σύμφωνα με το «Βήμα».

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι το 10% που έκανε φέτος χρήση παλαιότερης βαθμολογίας, προκειμένου να εισαχθεί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το μέτρο των μετεγγραφών.

«Σε περίπτωση που οι αντίστοιχες Σχολές/Τμήματα ΑΕΙ είναι περισσότερες από μία ανά περιφέρεια, οι δικαιούχοι τη μεταφορά θέσης οφείλουν να τις δηλώσουν όλες κατά σειρά προτίμησης. Η επιλογή των επιτυχόντων ανά Σχολή/Τμήμα γίνεται βάσει των μορίων εισαγωγής τους και τη δηλωθείσα σειρά προτίμησης. Η κατανομή των θέσεων θα γίνει ισάριθμα για τις αντίστοιχες Σχολές/Τμήματα σύμφωνα με το συνολικό αριθμό των κατατεθεισών ηλεκτρονικών αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας παραγράφου», αναφέρει ακόμη η υπουργική απόφαση, όπου ξεκαθαρίζεται ότι δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή σε αντίστοιχο τμήμα του ίδιου ΑΕΙ.

Για να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές πρέπει να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα γίνει η υποβολή του αιτήματος.

Στην άλλη κοινή υπουργική απόφαση (διαβάστε ΕΔΩ) αναφέρεται στους επιτυχόντες που δύνανται να μετεγγραφούν, πολύτεκνους, ορφανούς, γονείς τέκνων, επιτυχόντες με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή, πολύδυμα τέκνα, τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας κτλ. και πού δικαιούνται να μετεγγραφούν.

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου, 2014 at 07:15 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply