Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα πολλά SMS «ευνοούν» την τενοντίτιδα

Σεπτέμβριος 30th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τι αναφέρει μια νέα έρευνα γύρω από τη χρήση κινητών τηλεφώνων
KINHTAΟι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον αντίχειρά τους για να γράφουν μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο, μπορεί να αντιμετωπίσουν μια ανώμαλη πάχυνση των τενόντων στα χέρια τους, η οποία οδηγεί σε τενοντίτιδα.

Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation).

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιεί τους αντίχειρες για να πληκτρολογεί μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο έτεινε να ασκεί μεγαλύτερη πίεση στον αντίχειρα του «κυρίαρχου» χεριού.

Οι τραυματισμοί που προκαλούνται στους μικρούς τένοντες από την υπερχρήση δεν είχε μελετηθεί ξανά στο παρελθόν, σημειώνουν οι ερευνητές.

Σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει, ότι στην έρευνα συμμετείχαν 149 άνθρωποι ηλικίας 18-40 ετών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε κατηγορίες, ανάλογα με το στιλ «γραφής» τους στις κινητές συσκευές αλλά και τη συχνότητα που εμφάνιζαν στη χρήση των συσκευών αυτών για ανταλλαγή μηνυμάτων.

Το πάχος του τένοντα τους μετρήθηκε με τη βοήθεια εικόνων υπερήχων, οι οποίες αποκάλυψαν το μήκος του τένοντα κατά μήκος του έσω καρπιαίου σωλήνα μέχρι την άκρη του αντίχειρα.

Όσοι έγραφαν συχνά γραπτά μηνύματα (μέχρι και 1.209 το μήνα), εμφάνιζαν πιο παχύ τένοντα στο «κυρίαρχο» χέρι τους. Τα ίδια άτομα ήταν αυτά που ανέφεραν ότι ένιωθαν μεγαλύτερο πόνο στο χέρι αυτό, συγκριτικά με εκείνους που δήλωσαν ότι έστελναν σπάνια γραπτά μηνύματα (κατά μέσο όρο 50 το μήνα).

newsbeast

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 30th, 2014 at 17:19 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply