«ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ»

Μενδώνη: Μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ. ο τάφος της ΑμφίποληςΣτο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα πΧ τοποθετεί την ηλικία του τύμβου Καστά η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της Αμφίπολης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η κ. Μενδώνη διευκρίνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωμένο να υιοθετήσει τη χρονολογία την οποία δίνει η ανασκαφική ομάδα και η επικεφαλής της, καθώς είναι οι μόνοι που έχουν τα στοιχεία στη διάθεσή τους.

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ξέρουμε ποιος ή ποιοι είναι οι ένοικοι του τάφου της Αμφίπολης, η κ. Μενδώνη απάντησε ότι απαντήσεις θα έχουμε, όταν τελειώσει η ανασκαφή.

«Η ανασκαφική διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και όσο πιο κοντά είναι κανείς στο τέλος τόσο πιο σύνθετα γίνονται τα πράγματα. Θα ήταν παρακινδυνευμένο να πούμε από τώρα το χρόνο. Η ανασκαφέας έδωσε έναν χρονικό ορίζοντα περίπου έναν μήνα από τώρα, δηλαδή τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου», επισήμανε η κ. Μενδώνη.

Ωστόσο, ανέφρε ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα όριο το οποίο δεν θα αλλάξει είτε νωρίτερα είτε αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.