ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣΗ εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε σχέση με τα στοιχεία που περιέχει ο φάκελος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη για τέσσερις δήμους της χώρας. Το έγγραφό της απευθύνεται στις εισαγγελίες Εφετών Αθηνών, Πειραιά, Πατρών και Λαρίσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Κουτζαμάνη ενόψει των στοιχείων που περιέχει ο φάκελος «να παραγγείλετε κατά περίπτωσιν σύμφωνα με την αρμοδιότητά σας, σε αντιεισαγγελέα Εφετών να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων…».

Οι πράξει που περιγράφονται από την εισαγγελέα είναι της απείθειας, της παράβασης καθήκοντος ή και άλλες που ενδεχομένως θα προκύψουν από τη δικαστική έρευνα. Ζητάει επίσης να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία της έρευνας.

Ολόκληρη η παραγγελία της εισαγγελέως έχει ως εξής:
Προς
Τους:   1) Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών
            2) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά
            3) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών
            4) κα Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης

Διαβιβάζουμε το αριθμ. πρωτ. 3752/24-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τα συνημμένα σ΄αυτό έγγραφα (πράξεις του ως άνω Υπουργού συγκρότησης κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και εντολές διενέργειας των ελέγχων, ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.) και παρακαλούμε εν όψει του περιεχομένου αυτών, να παραγγείλετε, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κατά τόπον αρμοδιότητά σας, σε Αντεισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας που διευθύνετε, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων και ιδία αυτών της απείθειας (άρθρο 169 Π.Κ.) ή παραβάσεως καθήκοντος (αρθρο 259 Π.Κ.) ή άλλων που ενδεχομένως ήθελαν διακριβωθεί. Μετά την περάτωση αυτής παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.