Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα με χιόνια!

29 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΧΙΟΝΙΑ Ψυχρή εισβολή αναμένουμε στη χώρα μας και την ανατολική Ευρώπη, μετά τις 5-6 Οκτωβρίου, με παράλληλη επιδείνωση του καιρού, με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια για ακόμα μία φορά, στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ακόμα και 10 βαθμών Κελσίου, ιδιαίτερα στη βόρεια χώρα, με τους βόρειους ανέμους, να ενισχύονται ιδιαίτερα. Αυτή η πτώση της θερμοκρασίας, φαίνεται να συνδυάζεται και με κακοκαιρία στην Ελλάδα, μετά τις 5-6 Οκτωβρίου. Είναι μία πρόβλεψη που την είχαμε κάνει μέρες πριν και για άλλη μία φορά πρώτοι.

Χιόνια φαίνεται να πέφτουν και πάλι στα βουνά της βόρειας Ελλάδα, αρχικά σε υψόμετρο άνω των 1900-2000 μέτρων, ωστόσο μετά τις 6-7 Οκτωβρίου και λόγω περαιτέρω πτώσης της θερμοκρασίας, τα χιόνια ίσως να πέσουν και σε υψόμετρα άνω των 1600-1700 μέτρων στη βόρεια χώρα.

Γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 15-16oC, ενώ στη κεντρική χώρα δεν θα ξεπερνάει τους 19-20oC, στη δυτική τους 22-23oC, στην ανατολική τους 23-24oC και τέλος στη νότια Ελλάδα τους 21-22oC. Οι θερμοκρασίες αυτές για την εποχή θεωρούνται ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ υπολογίστε πως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ίσως αυτές οι θερμοκρασίες να είναι χαμηλότερες ακόμα και κατά 10 βαθμούς Κελσίου.

Όπως όλα δείχνουν, ο Χειμώνας θα μπει νωρίς φέτος στην ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα, με τους βοριάδες να έχουν το πάνω χέρι. Ο καιρός αναμένεται να χαλάσει μετά τις 5-6 Οκτωβρίου και γενικότερα ο Οκτώβριος από εκεί και μετά, θα κυλίσει άκρως φθινοπωρινός, με πολλές βροχές, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και κάποια χιόνια σε ορεινά τμήματα της Ελλάδας.

greek-weather.org

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, 2014 at 08:22 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply