ΤΡΕΝΟΗ Αθήνα… πλησιάζει ακόμα περισσότερο τη Θεσσαλονίκη! Από το 2017 όσοι θα ταξιδεύσουν με τον σιδηρόδρομο θα κάνουν το πολύ 3,5 ώρες για να φτάσουν από τη μια πόλη στην άλλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, χθες υπεγράφη η σύμβαση για «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» από την ΕΡΓΟΣΕ και την Κοινοπραξία Τομή ΑΒΕΤΕ – Alstom Transport SA, που περιλαμβάνει εργασίες σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και σιδηροδρομικές εργασίες επιδομής και υποδομής.

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, είναι 52.753.400 ευρώ και μετά την έκπτωση (22,35%) διαμορφώνεται στα 41.297.174,41 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου:
• Θα γίνει ανάταξη και αποκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, ώστε αυτά να επανέλθουν στην καλή λειτουργική τους κατάσταση αλλά και αναβάθμιση μέσω προσθήκης νέων λειτουργιών.
• Θα εγκατασταθεί καλώδιο οπτικών ινών.
• Θα προστατευθούν οι καλωδιώσεις χαλκού από κλοπές – δολιοφθορές.
• Θα αναβαθμιστούν οι σταθμοί μεταξύ Οινόης – Δαύλειας και μεταξύ Δομοκού – Λάρισας.
• Θα αποκατασταθεί η γραμμή Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας και Γαλλικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.