Οι καταγγελίες, η έρευνα και το χρονικό μια ανατριχιαστικής υπόθεσης

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣΔεν υπάρχει καμία περίπτωση νεκροφάνειας, αποφάσισαν όλοι οι ιατροδικαστές, οι τεχνικοί σύμβουλοι αλλά και η οικογένεια της θανούσας.

Κοινή θέση έχουν αναφορικά με το

ενδεχόμενο νεκροφάνειας της 49χρονης γυναίκας που θάφτηκε την στην Περαία Θεσσαλονίκης, ο ιατροδικαστής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου, ο ιατροδικαστής του Ιατρικού Κέντρου όπου νοσηλευόταν, οι τεχνικοί σύμβουλοι αλλά και οι συγγενείς της θανούσας.

Όπως υποστηρίζουν η γυναίκα πέθανε στις 6.30 το πρωί  και δεν υπάρχει καμία περίπτωση νεκροφάνειας.

Νωρίτερα εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρεται ότι στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου.

Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. “Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς” καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Χρυσή Ματσικούδη, η οποία ήταν την Πέμπτη εφημερεύουσα γιατρός, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι’ αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό” πρόσθεσε η κ. Ματσικούδη.

Την υπόθεση ερευνούν από το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες των συγγενών της, οι οποίοι αρχικά υποστήριξαν, ότι η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της.

Για την υπόθεση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και διενεργείται προανάκριση.

Seleo, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.