Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η μαύρη λίστα με τους παιδόφιλους εκπαιδευτικούς

25 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρέδωσε όλα τα ονόματα
PAIDOFILOI EKPAIDEYTIKH«Μπορούνε να πάνε ακόμη και στον Πάπα της Ρώμης οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για παιδοφιλία, αλλά στην εκπαίδευση δεν πρόκειται να μείνουν» δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ενημέρωση που είχε για την εμπλοκή εκπαιδευτικών σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, ενώ ζήτησε και τα ονόματα των εμπλεκομένων από την αρμόδια εισαγγελέα.

Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι η λίστα των ονομάτων που παρέδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης συμπεριλαμβάνει τέσσερις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Αθήνα και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ανάμεσά τους η περίπτωση καθηγητή σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, λέκτορα του πανεπιστημίου Πατρών και δασκάλων σε δημοτικά σχολεία Ρεθύμνου, Κιλκίς και Δράμας. Πρόκειται για δικογραφίες διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την ΕΛ.ΑΣ. και την επικαιρότητα.

Οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για τέτοια παραπτώματα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία και ταυτόχρονα σε πειθαρχικό έλεγχο και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο έως ότου εκδοθούν οριστικές αποφάσεις από τα πειθαρχικά όργανα ή τα ποινικά δικαστήρια. Εάν εκδοθούν καταδικαστικές αποφάσεις, με υπογραφή του υπουργείου Παιδείας, απολύονται από την εκπαίδευση. Μέχρις ότου εκδικαστούν οι αποφάσεις ο υπουργός μπορεί, με εντολή του, να τους κρατά σε αργία -μακριά δηλαδή από τα σχολεία- έως ότου λάβει στα χέρια του τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.

This entry was posted on Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2014 at 15:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply