Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από το… αυτί και στον εισαγγελέα πέντε δήμαρχοι

25 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέντε δήμους που αρνήθηκαν τους ελέγχους για τις μετατροπές συμβάσεων. Ποιοι είναι οι πέντε δήμαρχοι.
DHMARXOIΕισαγγελική παρέμβαση θα ζητήσει σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης για τις περιπτώσεις πέντε δήμων που δεν επέτρεψαν στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης να προχωρήσουν στον έλεγχο των συμβάσεων. Όπως ανέφερε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα στείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τους πέντε δήμους που είπαν «όχι» στους ελέγχους των συμβάσεων και έδιωξαν τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. «Σε πέντε δήμους δεν επετράπη η είσοδος στους ελεγκτές. Έχω τις εκθέσεις από το Σώμα Ελεγκτών και θα τιςδιαβιβάσω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Οι πέντε ΟΤΑ που δεν επέτρεψαν την παρουσία των επιθεωρητών για να ελέγξουν τις μετατροπές συμβάσεων, αφορούν:

  • Τον δήμο Χαλανδρίου, (δήμαρχος έχει εκλεγεί ο Σίμος Ρούσσος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συμμετέχει στην πρωτοβουλία των 19 δημάρχων).
  • Τον δήμο Ζωγράφου (με δήμαρχο την Σ. Καφατσάκη η οποία συμμετέχει στην κίνηση των 19 δημάρχων και έχει εκλεγεί επίσης με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ).
  •  Τον δήμο Λάρισας (δήμαρχος ο Απόστολος Καλογιάννης με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ).
  • Επίσης τον δήμο Πάτρας με δήμαρχο τον Κ. Πελετίδη από το ΚΚΕ και
  • Τον δήμο Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με δήμαρχο τον Γ. Ιωακειμίδη όπου έχει την στήριξη της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων πολιτικών δυνάμεων πλην όμως του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλήρη κάλυψη ακόμα και σε ενέργειες αποπομπής των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προσφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι : «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι επιθεωρητές είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα στους δήμους από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο ο επανέλεγχος των συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι καλυμμένοι να μην παραχωρούν στοιχεία για τις μετατροπές των συμβάσεων αφού από τις 19 Σεπτεμβρίου με εξώδικο στο υπουργείο Εσωτερικών ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων που αποτελούν νέες δεξαμενές απολύσεων», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ.

thetoc

This entry was posted on Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2014 at 17:06 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply