Έχετε συχνά επίμονες λιγούρες που δεν σταματούν, παρά μόνο αν τις «ικανοποιήσετε»;

LUGOURESΣύμφωνα με την καθηγήτρια Επιστήμης της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, δρ Νικόλα Λόου, η ακατάσχετη επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα, είναι δυνατό να υποδηλώνει συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Δείτε αναλυτικά:

Κρέας

Η συνεχής λαχτάρα για κρέας, ίσως αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα χρειάζεται σίδηρο ή ψευδάργυρο. Τα στοιχεία αυτά παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και είναι απαραίτητα για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα.

Τυρί

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτελεί ένδειξη χαμηλών επιπέδων ασβεστίου. Το ασβέστιο δεν είναι απαραίτητο μόνο για γερά οστά και δόντια, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των νεύρων και των μυών.

Ψωμί

Η παρατεταμένη λαχτάρα για υδατάνθρακες μαρτυρά έλλειψη τρυπτοφάνης. Πρόκειται για ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για την παραγωγή σεροτονίνης, η οποίας παράγεται στον εγκέφαλο και ρυθμίζει την ψυχική διάθεση.

Σοκολάτα

Η έντονη επιθυμία γι αυτήν, μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη σε μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

Πάγος

Η επαναλαμβανόμενη επιθυμία για πάγο, αποτελεί πολύ συχνά ένδειξη αναιμίας, εξαιτίας ανεπάρκειας σιδήρου. Συμπτώματα που συνοδεύουν, στην περίπτωση αυτή, την επιθυμία για πάγο, είναι αίσθημα αδυναμίας και εύκολης κόπωσης, αυξημένη τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια ή πληγές στο στόμα.

Καραμέλες και γλυκά

Ίσως υποδηλώνει έλλειψη σε χρώμιο, ένα ιχνοστοιχείο που παίζει ρόλο στην αξιοποίηση της γλυκόζης από τα κύτταρα του σώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.