Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μενδώνη για Αμφίπολη: Ο τέταρτος θάλαμος ένα επίπεδο προς τα κάτω

Σεπτέμβριος 23rd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στοιχεία για τον τέταρτο θάλαμο αποκάλυψε η γ.γ. Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη. Πού βρίσκεται, τί μπορεί να κρύβει. «Είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού».

amfipolhΜιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 η κ. Μενδώνη ανέφερε: «Όσα συναντούν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη είναι πράγματα πρωτόγνωρα και αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή».

Υπογράμμισε ότι «είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού, από την στιγμή που ούτε η ανασκαφή έχει ολοκληρωθεί, ούτε ο τάφος έχει αποκαλύψει τα μυστικά του».

«Στην περίπτωση του συγκεκριμένου μνημείου έχουμε ως δεδομένο ότι είναι ένα πολύ ιδιόρρυθμο μνημείο καθώς δεν υπάρχει κάτι παράλληλο. Τα όσα συναντούν οι αρχαιολόγοι είναι πράγματα πρωτόγνωρα. Είναι εντελώς λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του όποιου νεκρού. Τα στοιχεία δεν επαρκούν για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και άποψη», σημείωσε .

Η πόρτα του τέταρτου θαλάμου

Σε σχέση με την ύπαρξη τέταρτου θαλάμου, η κ.Μενδώνη αποκάλυψε τα εξής: «Πρόκειται για μια πόρτα που φαίνεται πως είναι μικρότερη από τις υπόλοιπες πύλες που βρέθηκαν και δείχνει ότι είναι ένα επίπεδο προς τα κάτω. Μόνο αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν μέχρι στιγμής και καλύτερη εικόνα θα υπάρχει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τρίτο θάλαμο».

«Αυτό που ξέρουμε» είπε η κ. Μενδώνη «είναι ότι φαίνεται πως πάει προς τα κάτω. Φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερο επίπεδο. Ο,τιδήποτε άλλο σας πω είναι σκέψεις και σενάρια που γίνονται από το ανασκαφικό επιτελίο. Υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα να γίνει» κατέληξε η κ. Μενδώνη.

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 23rd, 2014 at 12:35 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply