Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Δώσε ό,τι μπορείς για να αποφύγεις τις κατασχέσεις»

Σεπτέμβριος 23rd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Άτυπη οδηγία του υπουργείου Εργασίας γλιτώνει οφειλέτες του ΟΑΕΕ
ΟΑΕΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ«Δώσε ό,τι μπορείς για να αποφύγεις τις κατασχέσεις» είναι η άτυπη οδηγία που δίνει το υπουργείο Εργασίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες του ΟΑΕΕ.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα» όποιος καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στα ταμεία των υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ, ανεξαρτήτως του ποσού της οφειλής του, θα αποφύγει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος του.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ χρωστά κάτω από 5.000 ευρώ και το χρέος του δεν έχει συγκεντρωθεί από τις υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ), είτε χρωστά πάν από 5.000 ευρώ είτε βρίσκεται καταγεγραμμένος στο ΚΕΑΟ και έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση μπορεί να «δώσει ότι μπορεί».

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων που χρωστάνε στον ΟΑΕΕ δεν γνωρίζει αν μπορεί ή όχι να καταβάλλει ποσό μικρότερο από εκείνο που προβλέπει είτε η δόση της ασφαλιστικής κλάσης στην οποία ανήκει, είτε η δόση που προβλέπει η ρύθμισή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερούμενων οφειλών των επιχειρήσεων αφορά τις ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάνω από 370.000 ασφαλισμένοι έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ, σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων, ενώ τα χρέη του Ταμείου έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ.

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 23rd, 2014 at 13:28 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply