Θα «τα ψάλει» στον πρωθυπουργό η Μέρκελ για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ισχυρίζεται το Spiegel. Θύελλα αντιδράσεων από τους αναγνώστες του.

APODEI3EISΗ Άνγκελα Μέρκελ είναι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τις επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, για αυτό και θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσει στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Για να ενισχύσει μάλιστα τον ισχυρισμό του, ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού στην χώρα μας, αναφέρεται και στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα για να τονίσει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Όπως λέει, σε όσους τόπους επισκέφτηκε, δεν έλαβε σχεδόν καμία απόδειξη, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις σε όσους πολίτες πληρώνουν και κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο» πρόβλημα.

«Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι ένα βαθιά ριζωμένο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, ήλπιζα ότι η οικονομική κρίση θα αλλάξει την ελληνική νοοτροπία», υποστηρίζει ο ανταποκριτής του περιοδικού.

Ωστόσο το δημοσίευμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αναγνωστών, που έχουν τελείως διαφορετική εικόνα για τη χώρα μας.
«Πηγαίνω στην Ελλάδα κάθε χρόνο και πάντα μου δίνουν απόδειξη. Ακόμα κι αν παραγγείλω ένα φραπέ των 2,50 ευρώ. Αυτό το έτος ήμουν τρεις φορές στην Ελλάδα. Σε Κέρκυρα, Μύκονο και τη Σύρο. Σε καμία από τις επισκέψεις μου, δεν είχα την εμπειρία που περιγράφεται στο άρθρο αυτό», σχολιάζει ένας αναγνώστης.

«Εχω εντελώς διαφορετική εικόνα», σχολιάζει ένας άλλος, προσθέτοντας ότι ««ο αρθρογράφος δεν πρέπει να γενικεύει την εμπειρία του».

«Κερδίζετε χρήματα με τα ψέματα;», ρωτά τον συντάκτη ένας άλλος αναγνώστης, ενώ κάποιος άλλος λέει: «Ζω στην Ελλάδα και πάντα παίρνω μια απόδειξη. Για το λόγο αυτό, την εμπειρία του συγγραφέα, όχι μόνο δεν την συμμερίζομαι, αλλά δεν την καταλαβαίνω καθόλου».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.