Γενετικό υλικό και των τριών «Ληστών του Διστόμου», φέρεται να ταυτοποιήθηκε στο σπίτι της οδού Ρούμελης στη Νέα Μάκρη.
LHSTES DISTOMOUΗ έρευνα από τα ευρήματα της οικίας στη Νέα Μάκρη, ολοκληρώθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ., πιστοποιώντας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για το «πέρασμα» και των τριών από το συγκεκριμένο «οίκημα ασφαλείας».

Τι έδειξαν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Δείγματα γενετικού υλικού, που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο σπίτι, ταυτοποιούνται, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.,  με άλλα που είχαν εντοπιστεί στο φουσκωτό των ληστών του Διστόμου, σε καπέλο του δράστη ληστείας με έναν νεκρό αστυνομικό, το 2008 στον Χολαργό και σε δύο αυτοκίνητα, που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Σπύρος Δραβίλας.

Οι συγκεκριμένες εργαστηριακές ταυτοποιήσεις δεν θα  ανακοινωθούν «ονομαστικά», καθώς κανείς από τους Σπύρο Χριστοδούλου, Γιώργο Πετρακάκο και Σπύρο Δραβίλα, δεν είχε συλληφθεί πρόσφατα, ώστε να υπάρχει η νόμιμη κατοχή βιολογικού υλικού τους.

Ωστόσο, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έχει ήδη ανακοινωθεί ότι βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους, ταυτοποιείται με αντίστοιχο που είχε βρεθεί σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας, που είχε γίνει στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό. Οι δράστες είχαν αρπάξει 14.500 ευρώ και είχαν συμπλακεί με 39χρονο αστυνομικό, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ρεπό του εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι. Από τις σφαίρες των δραστών, τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός. Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που είχε εντοπιστεί σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας, που έγινε στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Το DNA του Πετρακάκου;

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αυτό το βιολογικό υλικό αντιστοιχεί πιθανόν με αυτό του Γιώργου Πετρακάκου.

Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί-βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από:

  1. Eνοπλη ληστεία Tράπεζας στις 5 Ιουλίου 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες είχαν αρπάξει 74.110 ευρώ και σε
  2. Eνοπλη ληστεία Tράπεζας που είχε γίνει στις 29 Μαίου 2006, στο Μοσχάτο, με λεία 35.530 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στη ληστεία της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, οι δράστες είχαν αποσπάσει το πιστόλι του διευθυντή της Tράπεζας, ένα όπλο που βρέθηκε αργότερα στο σπίτι που συνελήφθη ο Βασίλης Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του, και κρατούσαν τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά κατά τη διάρκεια της απαγωγής.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές ανακοινώσεις, βιολογικό υλικό άνδρα, πιθανόν του Σπύρου Δραβίλα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είχαν βρεθεί αποτυπώματα του καταζητούμενου Σπύρου Δραβίλα. Επίσης σε βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα στον Αγ. Νικόλαο Αττική, όπου πρόσφατα ερεύνησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα το είχε νοικιάσει ο Σπύρος Χριστοδούλου, τον Μάιο-Ιούνιο του 2003, προπληρώνοντας έξι νοίκια, αλλά το εγκατέλειψε δύο μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2013, αφού το έβαψε πρώτα. Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που εντοπίστηκε σε αντικείμενα, τα οποία είχαν βρεθεί το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Σπύρος Χριστοδούλου. Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του καταζητούμενου Σπύρου Χριστοδούλου, ταυτοποιήθηκε στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα.

Δημοσιοποιήθηκε επίσης από την ΕΛ.ΑΣ., ότι τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του ταχύπλοου σκάφους, ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου, ενώ τμήμα παλαμικού αποτυπώματος πάνω στο ταχύπλοο ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του Σπύρου Δραβίλα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.