Άμποτ: Είναι πιθανός στόχος του Ισλαμικού Κράτους
AUSTRALIAΠάνοπλα στελέχη της αυστραλιανής ομοσπονδιακής αστυνομίας ανέλαβαν από σήμερα τη φρούρηση της Ομοσπονδιακής Βουλής στην Καμπέρα, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν πληροφορίες πως «θα είναι πιθανός στόχος τρομοκρατών».

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός, Τόνι ‘Αμποτ, που χθες επανέλαβε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν αξιόπιστες πληροφορίες ότι εγχώριοι τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό επί αυστραλιανού εδάφους.

Αυτός ήταν και ο λόγος των εφόδων της αστυνομίας σε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις του Σίδνεϊ και του Μπρίσμπαν όπου συνέλαβαν 15 άτομα.

Ο τρόπος που έγιναν οι επιχειρήσεις, αλλά και η τεράστια δημοσιότητα, έχει ενοχλήσει τη μουσουλμανική κοινότητα της Αυστραλίας που διαμαρτύρεται πως για άλλη μια φορά «στοχοποιείται άδικα», εξαιτίας της πιθανής δραστηριότητας μιας μικρής ομάδας εξτρεμιστών.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης «οργιάζουν» και κάνουν λόγο για τον «εγχώριο διάβολο» και «αυστραλιανή τρομοκρατία».

Ένας ύποπτος, (ο Ομαρτζαν Αζαρί) οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ένα όπλο κατασχέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία. Η υπεράσπιση του Αζαρί υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του πέραν από «ένα τηλεφώνημα».

Η Αυστραλία μετέχει σε μεγάλο βαθμό, στο πλευρό των Αμερικανών, στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, με την προμήθεια στρατιωτικού υλικού, όπλων, πολεμοφοδίων και ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Καμπέρα θα αναπτύξει 600 στρατιώτες –εκ των οποίων 400 μέλη της πολεμικής αεροπορίας– στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι πρώτοι Αυστραλοί στρατιώτες αναχώρησαν την Πέμπτη για τη Μέση Ανατολή και τους αποχαιρέτησαν ο πρωθυπουργός Τόνι ‘Αμποτ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.