Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρεις ομάδες μαθημάτων και επιστημονικά πεδία στη Γ’ Λυκείου

19 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Πριν τις 30 Μαΐου 2015 η υπουργική απόφαση για την αντιστοίχηση με τα τμήματα των ΑΕΙ
lukeio«Την ερχόμενη χρονιά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ τριών ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού, καθώς και το επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης το οποίο τους οδηγεί σε αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ. Ο ανωτέρω νόμος προβλέπει, ότι με απόφαση του υπουργού Παιδείας, που εκδίδεται έως τις 30 Μαΐου και ισχύει για το επόμενο έτος, πραγματοποιείται η αντιστοίχηση των σχολών, των τμημάτων στο οικείο επιστημονικό πεδίο».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού κα Ρεπούση τονίζοντας ότι δεν έχει εκπνεύσει η προθεσμία, αφού ο νόμος είναι σαφής και η υπουργική απόφαση έχει προθεσμία έκδοσης μέχρι τις 30/5/2015 και θα αφορά τους φετινούς μαθητές της Β’ Λυκείου που πρόκειται να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος συμφώνησε με την κα Ρεπούση ότι θα πρέπει να ξέρουν τα παιδιά από νωρίς την αντιστοίχηση των σχολών με τα επιστημονικά πεδία για να έχουν μια πολύ καλύτερη σχολική προετοιμασία ωστόσο υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλα δεδομένα για να βγει η υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τη Δευτέρα συναντάται ο υπουργός Παιδείας με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για να δουν πώς θα ενταχθούν οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές μέσα στο όλο σύστημα ενώ επανέλαβε και την πρόθεση για ένταξη του μαθήματος της πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

«Μετά την οριστικοποίηση των παραπάνω θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση και οι εγκύκλιοι που θα τη συνοδεύουν. Πάντως έγκαιρα πριν από τις 30 Μαΐου 2015», υπογράμμισε ο υφυπουργός Παιδείας.

newsbeast

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2014 at 12:18 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply