Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκάνδαλο με τον πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα -Παρενόχλησε σεξουαλικά μία Ελληνίδα υπάλληλο

19 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΠρωταγωνιστής σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης είναι ο πρέσβης του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ στη χώρα του, ο Γκόλαμ Μοχάμαντ παρενόχλησε μία Ελληνίδα υπάλληλο, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό.

Ο πρέσβης κλήθηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να δώσει εξηγήσεις. Προηγήθηκε έρευνα τριμελούς επιτροπής στην Αθήνα, η οποία συμπέρανε ότι ο πρέσβης πρέπει να τιμωρηθεί για τις πράξεις του.

Το θύμα της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι υπάλληλος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα. Η γυναίκα κατήγγειλε στους επικεφαλής της υπηρεσίας της ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση όταν βρέθηκε στην κατοικία του πρέσβη, ύστερα από πρόσκληση του τελευταίου.

Σύμφωνα με την Dhaka Tribune, η γυναίκα κατήγγειλε ότι παρότι εκείνη επανειλημμένα απέρριπτε τις απρεπείς προτάσεις του, ο πρέσβης επέμενε και την απειλούσε με συνέπειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές δέχεται ανάλογα παράπονα για τον Γκόλαμ Μοχάμαντ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star, έχουν γίνει κι άλλες καταγγελίες, όταν εκείνος ήταν διπλωμάτης στην Ινδονησία, αλλά τότε δεν είχαν γίνει ενέργειες εναντίον του.

Τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον τέσσερις πρέσβεις του Μπαγκλαντές έχουν ανακληθεί από το πόστο τους, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ή καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2014 at 10:26 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply