ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΣήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταγραφή των κενών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε από την Τετάρτη να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα η πρώτη φάση με 10.000 τοποθετήσεις στις σχολικές μονάδες.

Στη συνέχεια, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας, θα είναι σε ετοιμότητα ακόμη 1.000 αναπληρωτές οι οποίοι θα συμπληρώσουν έκτακτα κενά τα οποία θα προκύψουν από άδειες, κυήσεις, συνταξιοδοτήσεις κ.ά.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, «θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες μέρες, διαπιστώνοντας τη Δευτέρα πόσα θα είναι τα κενά, τη δυνατότητα να στείλουμε 10.000 ακόμη εκπαιδευτικούς, και θα το κάνουμε ανά Τετάρτη.

Δηλαδή την Τετάρτη θα στείλουμε 3.000 και έτσι θα πάμε κατά την πορεία των κενών, της διαμόρφωσης των τμημάτων στην τεχνολογική εκπαίδευση και τη διαμόρφωση των τμημάτων στα σχολεία της ειδικής αγωγής. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται τον Σεπτέμβριο. Την 1η Οκτωβρίου θα έχουμε 1.000 αναπληρωτές ακόμη ως εφεδρεία για να καλύψουν περιστατικά έκτακτα».

Την Παρασκευή (12/09) ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, βρέθηκε στο Καστελόριζο και, όπως είπε, το νησί αυτό έχει προτεραιότητα στην κάλυψη καθηγητών ειδικοτήτων.

Απαντώντας σε μαθητές που τον ρώτησαν για την τράπεζα θεμάτων, είπε ότι «φέτος τα θέματα θα δοθούν έγκαιρα.

Η μόνη αλλαγή θα είναι η επανεισαγωγή της πληροφορικής ως εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα τμήματα Πληροφορικής».

Το Καστελόριζο επισκέφτηκε και κλιμάκιο του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και σε μια συμβολική κίνηση προς τους κατοίκους των νησιών που «κρατούν Θερμοπύλες», όπως χαρακτηριστικά είπαν οι εκπαιδευτικοί, παρέδωσαν laptop και βιβλία στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο της Μεγίστης, πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες σχολικές μονάδες στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Νικολίτσα Τρίγκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.