Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματός του ζητεί απο το ΣτΕ δικηγόρος. Η εφορία τον αφήνει με 8,59 ευρώ τη μέρα!EFORIA DIKHGOROS

 

Αθηναίος δικηγόρος, με σκεπτικό ότι καταστρέφεται από την υπερφορολόγηση που δέχεται, καθώς πρέπει να ζήσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από τους Συμβούλους Επικρατείας ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ του περασμένου έτους που του στάλθηκε, ενώ παράλληλα προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του ιδίου έτους.

Ο δικηγόρος που προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τονίζει ότι από το ετήσιο εισόδημα του περασμένου έτους, λόγω των αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων που δέχθηκε, του απέμειναν μόνο 3.136, 69 ευρώ.

Αναλύοντας τα εισοδήματα και τις φορολογικές υποχρεώσεις του, αναφέρει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ.

Εσοδα 19.557,69 ευρώ – ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος 16.440,73 Υπόλοιπον 3.136,96

Από το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και ΕΝΦΙΑ για το 2014 το ποσό των 8.442,68 ευρώ.

Με άλλα λόγια, πρέπει να πληρώσει για φόρους συνολικά 16.440,73 ευρώ.

Μετά την πληρωμή των φόρων καλείται να ζήσει για έναν χρόνο με 3.136,96 ευρώ.

Δηλαδή πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί καν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για την εξόφληση των λογαριασμών των ΔΕΚΟ (φως, νερό, τηλέφωνο) ή για την συντήρηση αυτοκινήτου ή την διακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο δικηγόρος υπογραμμίζει ότι υπερφορολόγηση που δέχεται τον οδηγεί «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή».

Την ίδια στιγμή υποστηρίζει ότι η υπερβολική φορολόγηση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας και εξ αυτού του λόγου τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος του 2013 και ΕΝΦΙΑ του 2014 είναι άκυρα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.