Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

15 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στο προσκήνιο τα σενάρια για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα μετά τις αναφορές Βενιζέλου. Ισως θέσει το θέμα σήμερα στη συνάντηση με Σαμαρά

ΒΟΥΛΗ -ΑΔΕΙΑΣτο προσκήνιο επανέρχονται και πάλι τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα. Τα σενάρια πυροδοτήθηκαν από τις επίμονες αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου τόσο στη σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή όσο και στη χθεσινή Πανελλαδική Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν αρκεί να θέλεις να δημιουργήσεις τις θεσμικές προϋποθέσεις πολυκομματικών κυβερνήσεων, πρέπει να υπάρχουν και προγραμματικές λύσεις» είπε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εθνος» θα προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά άμεσα, ίσως και σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη 1.45 το μεσημέρι, συγκεκριμένη πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου που επί της ουσίας θα αφαιρέσει το προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ να υπολογίζει στο μπόνους των 50 εδρών.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τις αναφορές του έθιξε το σενάριο των δύο απανωτών εκλογών όπως συνέβη και το 2012. «Ποιος είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα είναι πρώτος στο επίπεδο του 25% ή 26%; Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει σταθερότητα και ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά χθες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

thetoc

This entry was posted on Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2014 at 12:49 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply