ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣΣυγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την τραγωδία που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Παλαιό Φάληρο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών.Ο πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει μία γυναίκα, πιθανώς ξέμεινε από οξυγόνο την ώρα που πάλευε να την προσεγγίσει μέσα στους καπνούς και τις φλόγες.

Από τις αναθυμιάσεις, εκτός από τον πυροσβέστη, Ματθαίο Μάντζιο, 33 ετών,έχασε τη ζωή της και μία 44χρονη, την οποία με αυτοθυσία προσπάθησε να τη διασώσει.

«Τελειώνει το οξυγόνο μου, ελάτε» ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου πυροσβέστη, ο οποίος, έως την τελευταία στιγμή, αψηφώντας τον κίνδυνο που διέτρεχε μέσα στους κανπνούς και τις φλόγες, έδινε μάχη να σώσει την εγκλωβισμενη γυναίκα, αλλά, τελικά, η μοίρα του επιφύλαξε άσχημο παιχνίδι και έχασε την ίδια του τη ζωή …

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των εκρήξεων από ασετυλίνη και ο πυροσβέστης, μέσα σ΄αυτή την κόλαση, προσπάθησε να ενημερώσει τους επικεφαλής της επιχείρησης.

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί και οι φλόγες δημιούργησαν ένα απροσπέλαστο τοίχος και οι συνάδελφοί του δεν μπόρεσαν να τον προσεγγίσουν ούτε από το μπαλκόνι , ούτε από το εσωτερικό του τριώροφου κτιρίου.

Από οξυγόνο ξέμεινε ο ηρωικός πυροσβέστης που χάθηκε στη φωτιά

Όταν οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο, ο άτυχος πυροσβέστης ήταν πεσμένος στο πάτωμα, ενώ η γυναίκα που προσπάθησε να πλησιάσει για να τη σώσει ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους, σε πολύ μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο.

Διακομίστηκαν αμέσως με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους…

Όσον αφορά τώρα στο πως ο ηρωϊκός πυροσβέστης δεν αντελήφθη ότι του τελείωνε το οξυγόνο, η ερμηνεία που δίνουν οι συνάδελφοί του είναι ότι στην προσπάθειά του να σώσει τη γυναίκα, που ήταν πεσμένη στο πάτωμα, αψήφισε τον κίνδυνο που διέτρεχε η ίδια του η ζωή.

Πως εκδηλώθηκε η πυρκαγιά

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις εννέα, στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Π. Φάληρο όπου είχαν μεταβεί 43 πυροσβέστες με 16 οχήματα για να σβήσουν την πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και ειδών θέρμανσης.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και σημειώνονταν συνεχώς εκρήξεις σε φιάλες ασετυλίνης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον δεύτερο όροφο η 44 χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη και μητέρα δυο παιδιών και στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα του.

Ο ιδιοκτήτης ο οποίος έλειπε την ώρα της πυρκαγιάς έφτασε εκεί λίγο μετά τους πυροσβεστες και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι η σύζυγος και η μητέρα του είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και τους έδωσε τα κλειδιά των διαμερισμάτων.

Ο Ματθαίος Μάντζιος με έναν ακόμη συνάδελφό του μπήκαν στο κτίριο απ΄όπου έβγαλαν αρχικά την ηλικιωμένη από τον πρώτο όροφο και στη συνέχεια ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη δεύτερη γυναίκα.

Λόγω των εκρήξων και των εύφλεκτων υλικών αναπτύχθηκαν μεγάλα θρμικά φορτία στο κτίριο και έβγαινε πυκνός καπνός που εμπόδιζε την κάθοδο από το κλιμακοστάσιο αλλά και τους άλλους πυροσβέστες να πλησιάσουν με κλιμακοφόρο όχημα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα που η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ο άτυχος αρχιπυροσβέστης βρέθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και πολύ κοντά του η 44χρονη γυναίκα, και οι δύο χωρίς αισθήσεις…

Η μητέρα του ιδιοκτήτη νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Θρήνος στην Πυροσβεστική
Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον χαμό του 33χρονου αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου από τη Λάρισα.

Ο Ματθαίος Μάντζιος κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Χθες βράδυ ο Ματθαίος Μάντζιος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.