Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αγιασμός για 1.300.000 μαθητές με φόντο τα εκπαιδευτικά κενά

11 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών – 1.100 έτοιμοι να αναλάβουν όποτε χρειαστεί – Λοβέρδος: «Σε 1.000 και όχι 12.000 ανέρχονται οι κενές θέσεις στα σχολεία» -Τη Δευτέρα θα γνωστοποιηθούν τα κενά των εκπαιδευτικών

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΒΙΒΛΙΑ«Κουδούνι» χτυπάει το πρωί της Πέμπτης για 1.300.000 μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας που μπαίνουν για πρώτη ημέρα στις τάξεις τους για τον αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο φόντο αυτών, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας συνεχίζουν να μιλούν για 12.000 κενά, ενώ το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται την πρόσληψη 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ως το τέλος Σεπτεμβρίου και ακόμη 1.100 εκπαιδευτικούς «επί ποδός» για να αντιμετωπίσουν προβλήματα κενών σε σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την Τετάρτη ότι «πιστεύουμε πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς».

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη, τα σχολικά βιβλία βρίσκονται ήδη στις τάξεις όπως και η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα: 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν από την 1η Σεπτεμβρίου αναλάβει υπηρεσία.

«Επίσης, τοποθετήθηκαν ως και σήμερα 4.900 αναπληρωτές. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν ακόμη 10.000 αναπληρωτές, με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία. Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσεως, συνταξιοδοτήσεως κ.ο.κ. Εκτιμούμε πως παρ’ όλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού» ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά τους για χιλιάδες διδακτικές ώρες που α χαθούν τις πρώτες ημέρες του νέου έτους μίλησαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν λίγες ώρες πριν από το πρώτο «κουδούνι» στα σχολεία της χώρας. Στα δημοτικά σχολεία, οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) μιλούν για 9.000 ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) μιλούν για ακόμη 3.000 κενά καθηγητών.

Ο υπουργός Παιδείας θα ευχηθεί το «καλή χρονιά» στους μαθητές σε περιοδεία του στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων (Λειψοί, Αγαθονήσι, Σύμη, Χάλκη). Στον αγιασμό που θα γίνει στη Σύμη θα ακολουθήσει και εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών με το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθ. Κυριαζής θα παραστεί σε σχολεία της Σπάρτης και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο θα παραστεί στη Μαράσλειο και στο 17ο Γυμνάσιο – Λύκειο του Μετς.
Λοβέρδος: «Σε 1.000 και όχι 12.000 ανέρχονται οι κενές θέσεις στα σχολεία»
Τη Δευτέρα θα γνωστοποιηθούν τα κενά των εκπαιδευτικών

Τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στο Mega από τους Λειψούς όπου ήταν στον αγιασμό σχολείου, ο υπ. Παιδείας εκτίμησε πάντως ότι τα κενά θα είναι περί τις 1.000 θέσεις, αριθμός κατά πολύ μικρότερος από τις 12.000 που εκτίμησαν την Τετάρτη η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

«Τη Δευτέρα θα ξέρουμε πόσα είναι τα κενά των εκπαιδευτικών για να προχωρήσουμε στην κάλυψή τους» τόνισε στο Mega, o Ανδρέας Λοβέρδος


This entry was posted on Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2014 at 10:20 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply