Sms του γάλλου προέδρου σε κοινή τους φίλη διαβάζοντας αποσπάσματα – Συμπαράσταση από Σεγκολέν Ρουαγιάλ

OLANTΜε τη φράση «Je suis catastrophé» («καταστράφηκα»), φέρεται να αντέδρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διαβάζοντας τα πρώτα αποσπάσματα από το βιβλίο της πρώην συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ, το οποίο κυκλοφορεί την Πέμπτη και καταπιάνεται με τη κοινή τους ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, μόλις ο πρόεδρος της Γαλλίας διάβασε την προδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου στο περιοδικό «Paris Match» έστειλε σε κοινή τους φίλη ένα sms, στο οποίο έγραψε μόνο «καταστράφηκα».

Το βιβλίο της Τριερβελέρ έχει τίτλο «Ευχαριστώ για τη στιγμή» και σε αυτό η πρώην σύντροφος του Ολάντ αναφέρεται τόσο στη σχέση τους όσο και σε πολιτικά ζητήματα γράφοντας μάλιστα μεταξύ άλλων ότι ο γάλλος πρόεδρος δεν συμπαθεί τους φτωχούς τους οποίους αποκαλεί «ξεδοντιάρηδες».

Τα χάπια και η απόπειρα αυτοκτονίας

«Η είδηση Ζιλί Γκαγέ είναι ο πρώτος τίτλος των πρωινών εκπομπών. (…) Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούσω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά (…) Ο Φρανσουά με έχει ακολουθήσει. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα» γράφει.

«Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου» γράφει η Τριερβελέρ, σύμφωνα με το απόσπασμα που δημοσιεύεται από το Paris Match.

Το περιοδικό, το οποίο είναι εξάλλου εργοδότης της δημοσιογράφου, δημοσιεύει και τρία άλλα αποσπάσματα: ένα στο οποίο η Τριερβελέρ αφηγείται τις πρώτες αντιδράσεις του Φρανσουά Ολάντ όταν ο μελλοντικός αρχηγός του κράτους πληροφορήθηκε, το 2011, τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του σοσιαλιστή αντιπάλου του, του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

Είναι και η Μισέλ ζηλιάρα…

Άλλο σημείο μιλά για τη ζήλεια της Μισέλ Ομπάμα («Χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική ζηλιάρα», γράφει η Τριερβελέρ), ενώ ο αμερικανός πρόεδρος φωτογραφιζόταν με την πρωθυπουργό της Δανίας στη διάρκεια της κηδείας του Νέλσον Μαντέλα και ένα τελευταίο στο οποίο περιγράφει μια ξαφνική είσοδο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην συζύγου του αρχηγού του κράτους, στη διάρκεια ενός τετ-α-τετ της με τον Ολάντ σε εστιατόριο.

«Όσον αφορά τα κρατικά απόρρητα, (ο Φρανσουά Ολάντ) μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η Βαλερί μιλάει για έρωτες, για ρήξεις και για πάθη» συνοψίζει η δημοσιογράφος Κατρίν Σβάαμπ στις στήλες του Paris Match.

Στο πλευρό του Ολάντ στέκεται η Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ χαρακτήρισε «ανοησίες» την περιφρονητική για τους φτωχούς έκφραση που αποδίδει στον γάλλο πρόεδρο η πρώην πρώτη κυρία Βαλερί Τριερβελέρ στο βιβλίο της.

«Είναι ανοησίες!», είπε η πρώην υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2007 και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ, όταν ερωτήθηκε από το δίκτυο BFM-TV/RMC. «Αντιβαίνει στο αίσθημα πολιτικής στράτευσης ενός μεγάλου στελέχους της σοσιαλιστικής αριστεράς», πρόσθεσε.

«Εμφανίσθηκε ως ο άνθρωπος που δεν αγαπά τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος δεν αγαπά τους φτωχούς. Αυτός, ο άνθρωπος της αριστεράς, λέει στις ιδιωτικές συνομιλίες του: “οι ξεδοντιάρηδες” (“les sans-dents”), πολύ υπερήφανος για το ευφυολόγημά του», γράφει στο βιβλίο της η πρώην πρώτη κυρία.

Η έκφραση αυτή την οποία αποδίδει στον γάλλο πρόεδρο έβαλε φωτιά στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με πρώτο το Twitter, στο οποίο πολλαπλασιάζονται τα αστεία και τα φωτομοντάζ. Τουλάχιστον 20.000 μηνύματα εστάλησαν στο Twitter με την ετικέτα #sansdents.

«Πιστεύετε πως είναι αλήθεια;»
είπε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ. «Αυτή είναι μια πολιτική φράση», επισήμανε. «Μπορείτε να πιστέψετε, εσείς που γνωρίζετε εδώ και χρόνια τον πολιτικό, ότι η φράση αυτή είναι αξιόπιστη;».

«Πρέπει να κρίνουμε τους πολιτικούς από τις πράξεις τους», τόνισε παραπέμποντας στη δράση του Φρανσουά Ολάντ κυρίως στο διαμέρισμα Κορέζ (κεντρική Γαλλία) και «την προσοχή που έδωσε στους πιο φτωχούς» όταν ήταν πρόεδρος του διαμερίσματος αυτού.

Ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος πραγματοποίησε στις αρχές του χρόνου μια σοσιαλφιλελεύθερη στροφή που προκάλεσε ρήγματα στην πολιτική παράταξή του, βρίσκεται ήδη στο πιο χαμηλό σημείο στις δημοσκοπήσεις σε όρους δημοτικότητας και το βιβλίο μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη δυσμένεια της κοινής γνώμης.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.