Σκληρός ο Ομπάμα απέναντι στην τρομοκρατία των αποκεφαλισμών απο τους τζιχαντιστές Ζητεί χρόνο και συνεργασία για να τους καταστρέψει. Αυθεντικό το βίντεο.

ompamaΘα αποδοθεί δικαιοσύνη για την « φοβερή πράξη βίας και βαρβαρότητας» υποσχέθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από τους τζιχαντιστές.

«Ό,τι κι αν πιστεύουν ότι θα πετύχουν αυτοί οι φονιάδες με τις δολοφονίες αθώων Αμερικανών όπως ο Στίβεν, έχουν ήδη αποτύχει… Δεν θα μας τρομοκρατήσουν» δήλωσε ο Ομπάμα και υποσχέθηκε « θα μάθουν ότι εμείς φτάνουμε μακριά και ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη».

 Ομπάμα: Εμείς φτάνουμε μακριά.Θα αποδοθεί δικαιοσύνη.Στόχος μας είναι η καταστροφή του Ισλαμικού κράτους. 

Προσδιόρισε ως στόχο των ΗΠΑ «την καταστροφή (του Ισλαμικού Κράτους) ώστε να μην αποτελεί πλέον μια απειλή όχι μόνο για το Ιράκ αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και για τις ΗΠΑ».

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο και ότι δεν μπορεί να γίνει χωρίς στενή συνεργασία με τους εταίρους της Ουάσινγκτον στην περιοχή.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι για τη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους θα χρειαστεί χρόνος, λόγω του κενού εξουσίας στη Συρία, τον μεγάλο αριθμό των σκληραγωγημένων στη μάχη ανδρών που εντάχθηκαν σε παρακλάδια της Αλ Κάιντα κατά τον πόλεμο στο Ιράκ αλλά και την ανάγκη να συναφθούν συμμαχίες με τις τοπικές σουνιτικές κοινότητες.

«Δεν θα είναι (ένας αγώνας) μιας εβδομάδας ή ενός μήνα ή έξι μηνών […]. Θα χρειαστούμε χρόνο για να τους απωθήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

O πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης την αποστολή περίπου 350 επιπλέον στρατιωτών στη Βαγδάτη για την προστασία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον υιοθέτησε εξαιρετικά σκληρή στάση έναντι των τζιχαντιστών δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να δίνονται λύτρα σε τρομοκράτες

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού

 

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμου του Σ.Σότλοφ αποφάνθηκαν αμερικανοί και βρετανοί αξιωματούχοι. Ο εκτελεστής είναι ο ίδιος που σκότωσε τον Τ.Φόλεϊ  

Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι εξέτασαν το βίντεο της εκτέλεσης του Σότλοφ, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος μαυροντυμένος άνδρας με τη βρετανική προφορά που είχε σκοτώσει και τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ στις 19 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βίντεο είναι αυθεντικό.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι στέλνει τρεις κορυφαίους αξιωματούχους, τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ και τη σύμβουλο σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας Λάιζα Μόνακο στη Μέση Ανατολή προκειμένου να ενισχύσουν τους δεσμούς συνεργασίας με τους συμμάχους της Ουάσινγκτον στην περιοχή

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.